Política

L'autoinculpació dels altres líders del 9-N, en procés

La Fiscalia General de l'Estat notifica als portaveus parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP que ja ha rebut la seva petició per ser inculpats

La fiscalia del TSJC decidirà si l'accepta

La carta que els portaveus parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP van enviar la nit del 20 de novembre a la Fiscalia General de l'Estat sol·licitant la seva inculpació per l'organització del 9-N ja té resposta. Jordi Turull, Marta Rovira, Dolors Camats i David Fernàndez van rebre ahir una comunicació del cap de la secretaria tècnica de l'organisme, Jaime Moreno Verdejo, en la qual se'ls informa de la recepció de la missiva, que serà enviada a la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que és qui haurà de decidir si amplia als quatre portaveus la querella que ja va presentar contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

En l'escrit remès a Madrid l'endemà mateix que la cúpula fiscal de l'Estat decidís tirar endavant la denúncia, els quatre portaveus admetien ser “els mandants i coautors de les accions que s'imputin als membres del govern de la Generalitat derivades de l'organització i execució” del 9-N. Era el que s'havia acordat en el ple del 13 de novembre, quan els partits favorables al dret a decidir van aprovar una moció en què assumien qualsevol responsabilitat derivada de l'organització del procés.

Aquest matí, el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, oferirà la visió de la plataforma sobre la querella de la fiscalia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.