Política

Forcadell creu que l'única solució passa per un acord entre CiU i ERC

La presidenta de l'ANC avisa que la falta de consens en aquest punt del procés representaria un dels episodis més tristos de la història de Catalunya

L'Assemblea i Òmnium consideren que hi ha molts punts en comú en les propostes de Mas i Junqueras

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha considerat aquest dimecres que l'“única solució” per tirar endavant el procés passa ara per un acord entre CiU i ERC amb vista a unes eleccions plebiscitàries, per a les quals defensa una llista “el més transversal possible”.

A l'espera que es produeixi una reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras per intentar acostar posicions en els seus respectius fulls de ruta cap a la independència, Forcadell ha avisat que l'única alternativa és un acord entre tots dos.

“Estem esperançats que hi haurà acord, perquè no hi ha cap altra solució, i tots som conscients del moment transcendent que vivim”, ha afirmat.

En declaracions a RAC1, Forcadell ha assegurat que comparteix moltes de les propostes que va llançar el president d'ERC, Oriol Junqueras, en la seva conferència d'ahir. Tot i així, ha demanat al líder republicà més concreció en els terminis i en les polítiques d'un govern de concentració.

La presidenta de l'ANC ha vist bé una candidatura amb el nom d'Ara és l'hora, com va proposar ahir el líder d'ERC.

Preguntada sobre si una falta d'acord representaria un dels episodis més tristos de la història de Catalunya, ha contestat: “Estic convençuda que sí”.

Respecte a la conversa que va mantenir amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, després de la conferència de Junqueras, la dirigent de l'Assemblea ha negat que estiguessin discutint.

Tant Forcadell com la presidenta d'Òmniun cultural, Muriel Casals, creuen que les propostes dels presidents de CDC i ERC, Artur Mas i Oriol Junqueras, per arribar a la independència de Catalunya tenen molts punts en comú. És per aquest motiu que s'han mostrat confiades que tots dos podran convergir en un full de ruta comú.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Casals ha opinat que no són plantejaments tan diferents. De la seva banda, Forcadell ha celebrat que Junqueras “lligués la independència a la regeneració democràtica”.

El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha valorat també que hi ha “moltes coincidències i possibilitats” d'acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia