Política

L'alcalde de Lloret creu que el ple serà “una olla de grills”

Considera que la marxa de cinc regidors hauria de fer reflexionar Fuertes, i diu que, si a ell li passés una cosa semblant, plegaria

El PSC tornarà a ser el principal grup de l'oposició

El tram final del mandat a Lloret de Mar promet ser de tot menys avorrit. La fugida de cinc regidors del Moviment Independent de Lloret (Millor) al grup de no adscrits farà canviar, d'entrada, la disposició d'alguns regidors en els plens, i les intervencions probablement s'allargaran, atès que cadascun dels sis regidors no adscrits (també hi ha Josep Cortés, exmembre del PSC) tindrà torn de paraula. El principal grup de l'oposició passarà a ser el PSC, amb tres regidors, mentre que el Millor, fins ara el grup a l'oposició més gran, tindrà un sol representant (Marc Fuertes), que probablement s'asseurà al costat de Javier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA). El seu lloc el passaran a ocupar els regidors del PSC, mentre que els no adscrits s'agruparien a l'extrem de la taula on ara hi ha Cortés.

El canvi de forces a l'Ajuntament arriba just en el moment que l'equip de govern (CiU i ERC) està negociant l'aprovació del pressupost que portarà en el ple aviat, i que ara ha de negociar amb cinc regidors més. “Haurem de posar-hi seny i responsabilitat tots plegats. Intentaré fer-ho amb el màxim de respecte, però això no deixa de ser una olla de grills”, va considerar l'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU).

“La situació serà difícil i complicada en el ple per la governabilitat. Això potser hauria de fer reflexionar el poble sobre quins són els vots útils. Les majories absolutes no agraden, però és bo tenir una majoria estable.” Respecte a l'esberlament del grup del Millor, Codina va dir que hauria de fer reflexionar el seu portaveu: “A CiU som set, si sis regidors em diguessin que se'n van, el primer que hauria de fer és plegar jo.” “Potser el temps ho posarà tot al seu lloc”, va considerar.

LA XIFRA

6
regidors
no adscrits hi haurà a partir d'ara a Lloret. El PSC, amb tres regidors, serà el principal grup de l'oposició.

LA FRASE

Si sis regidors em diguessin que se'n van, el primer que hauria de fer és plegar jo
Romà Codina
alcalde de lloret de mar

Un endeutament del 66%

El pressupost que estan negociant CiU i ERC amb la resta de forces puja a uns 60 milions euros. Romà Codina va destacar, entre altres coses, que s'arribarà al final del mandat amb un endeutament del 66%, mentre que quan van començar se situava al 118%.”La situació financera la deixarem en molt bon estat, i l'Ajuntament el 2016 tindrà capacitat d'endeutament ”, va assegurar. També va destacar que en el pressupost d'inversions es podria fer un crèdit màxim de 3,3 milions d'euros, però que n'hi ha 1,3 gairebé compromesos per acabar la comissaria de la policia. “La resta ens dóna marge per tractar amb els diferents grups municipals, però hi ha inversions que s'han de fer i tampoc és tan obert”, va dir. Entre les propostes que hauran quedat sense poder-se fer hi ha la residència de la gent gran, que s'havia de finançar amb places concertades amb la Generalitat, que no hi destinarà diners, i l'aparcament soterrat al passeig, pel qual el departament de Costes de l'Estat “continuaria demanant un cànon d'entre 80.000 i 90.000 euros l'any”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia