Política

Carme Forcadell: “Tothom haurà de cedir una mica”

La presidenta de l'ANC es mostra convençuda a El Punt Avui TV que Mas i Junqueras arribaran a un acord

Hi haurà un acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras amb vista a unes pròximes eleccions plebiscitàries que s'estendrà a la resta de forces i entitats sobiranistes. Així ho creu la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell. En una entrevista a El Punt Avui TV, Forcadell avisava, però, que l'entesa requerirà dosis de generositat i “tothom haurà de cedir una mica”. “Arribar a acords vol dir cedir tots per guanyar tots”, afegia a L'illa de Robinson.

Present a les conferències de Mas i Junqueras, la presidenta de l'ANC va admetre que l'entitat aposta, com el president de la Generalitat, per una llista transversal, però que també té punts en comú amb el full de ruta del líder d'Esquerra. Un és demanar que les eleccions es convoquin com més aviat millor. Forcadell va obrir la porta al fet que els comicis es facin més enllà del febrer, sempre que siguin abans de les municipals del maig.

La presidenta de l'ANC creu que, a més de pensar en les eleccions, les forces sobiranistes s'han de posar d'acord en les polítiques que es faran després dels comicis. “Es necessitarà un govern que governi el dia a dia”, alertava.

Tremosa i “l'efecte multiplicador” de la llista unitària

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa té “por” que “una campanya de llistes separades desperti el pitjor” dels partits. En un debat a Via Europa amb l'eurodiputat d'ERC-NeCat Ernest Maragall que s'emet aquesta nit a El Punt Avui Televisió (22 h), Tremosa defensa “l'efecte multiplicador” de la llista única en un context internacional que reclama un resultat “indiscutible”. Maragall també avisa que “no ens podem permetre el luxe de barallar-nos”, però creu que amb llistes separades es pot guanyar més, “fins i tot en termes aritmètics”. L'eurodiputat convergent reclama “preservar” la figura del president Artur Mas com a “actiu”, mentre que Maragall exigeix que no se “supediti” el procés a les dinàmiques de CiU, que “té una dificultat òbvia per afrontar sola unes eleccions”. “Toca treballar i entendre's”, reclama.

a. segura

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia