Política

Homs: “Estem obligats a que hi hagi acord”

El conseller de la Presidència creu que s'ha d'arribar al pacte perquè el procés sobiranista va molt més enllà dels partits i es transversal a la societat catalana

Demana que les negociacions entre CiU i ERC per convertir les properes eleccions en un plebiscit sobre la independència es facin a porta tancada

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha mostrat convençut aquest divendres que, tot i les diferència entre les propostes de Mas i Junqueras, s'arribarà a un pacte entre CiU i ERC per convertir les pròximes eleccions en un plebiscit sobre la independència . “Hi ha marge per l'acord. Estem obligats a que n'hi hagi”. I ha recordat que el procés sobiranista va molt més enllà de les dues formacions i que es transversal a la societat catalana. “Això no es un tema entre CiU i ERC. Ens depassa. Hi ha gent molt diversa implicada i hem de ser capaços de correspondre”.

En una entrevista als Matins de TV3, Homs ha assegurat que tant Mas com Junqueras estan d'acord en els punts més essencials del full de ruta, “el què es vol fer i cóm es vol fer”, i ha pronosticat que les desavinences “aniran caient com una poma madura” si les dues formacions estan disposades a seguir endavant i a assumir riscos.

El portaveu de la Generalitat, però, ha demanat que les negociacions es realitzin lluny dels focus mediàtics. “Si a cada trobada s'han de donar explicacions, això no funcionarà. Quan hi hagi fumata blanca, ja ho explicarem.”

El menor temps possible

Sobre el termini per negociar amb l'Estat una possible independència, Homs aposta perquè sigui curt. “Els 18 mesos que el president Artur Mas va plantejar va ser el termini màxim. Si les coses es poden fer en menys, es faran en menys”.

“Hi haurà un moment que hagi d'haver una negociació amb l'Estat. Tinc la sensació que vindrà més per pressió externa que perquè s'asseguin d'entrada, perquè gent que posa querelles fa difícil pensar que s'asseuran en una taula el primer dia. Hi ha un punt que acabaran valorant, que és un mal menor haver d'asseure a negociar les condicions d'una independència”, ha dit.

Homs ha acusat al Govern espanyol de ser un dels Estats “més malhumorats avui dia” i “hostil”: “No hi ha propostes alternatives, no hi ha manera d'avançar en cap dels fronts, i aquesta actitud és el que acaba generant inestabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia