Política

Junqueras, convençut que hi haurà acord sense llista única per fer plebiscitàries

Assegura que la comunitat internacional entendrà igualment els resultats amb llistes separades

La reunió entre el líder d'ERC i Mas és “imminent”, segons CiU

Convençuts de l'acord, però refermats en les seves tesis. La polèmica sobre la llista unitària defensada per Artur Mas i rebutjada per Oriol Junqueras centra la tensió entre CiU i ERC amb vista a la trobada que els dos líders han de mantenir aquesta setmana, i que fonts de la federació van qualificar ahir d'“imminent”. El cap de l'oposició, que diumenge es va mostrar disposat a cedir “en tot el que calgui” per facilitar l'acord que ha de fer possible l'avançament electoral, va insistir ahir en aquesta tesi, però sense renunciar al seu objectiu de concórrer a les plebiscitàries amb una llista pròpia i diferenciada. “Segur que ningú tindrà dubtes sobre la independència; la comunitat internacional entendrà perfectament els votants que es decantin per ERC o per qualsevol altra opció independentista”, va assegurar en declaracions a TV3. “No hem de patir; el que cal és fer eleccions com més aviat millor i segur que ens entendrem”, hi va afegir.

Tampoc CiU sembla disposada a renunciar al seu objectiu de candidatura unitària per facilitar la lectura del resultat. “De l'altra manera, quedaria aigualit”, va resumir el portaveu parlamentari de la federació, Jordi Turull, que va qualificar de “detall secundari” la proposta que ERC traslladarà a Mas de fer les eleccions el 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia de la Dona Treballadora.

El director de la policia, per la unitat de l'Estat

El director general de la Policía Nacional, Ignacio Cosidó, va reivindicar ahir a Sabadell la unitat de l'Estat en un acte d'homenatge als sis agents d'aquest cos que van morir fa 24 anys en un atemptat d'ETA a la ciutat. En el seu discurs no es va estar de recordar que el cap d'aquell comando havia militat a Terra Lliure i va afirmar que el record d'aquell atemptat “és el millor antídot perquè l'odi identitari i excloent que va provocar aquelles morts no torni a germinar en la nostra societat”. Cosidó, que va estar acompanyat de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, va subratllar la importància que encara avui té la Policía Nacional a Catalunya. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va replicar-li lamentant la desconfiança del govern espanyol envers els Mossos i els seus “intents permanents” perquè no exerceixin de policia integral a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia