Política

L'AMI exigeix plebiscitàries abans de les municipals

L'Associació de Municipis per la Independència evita definir-se sobre si cal llista única o llistes diverses sota el paraigua del sobiranisme, però demana a Mas i Junqueras un acord “com més aviat millor”

En un temps en què els consensos van cars, ahir l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que presideix l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va enviar un missatge inequívoc: calen eleccions de caràcter plebiscitari abans de les municipals, això és, abans del maig vinent. Malgrat discutir-ho en la reunió del seu consell directiu a Ripoll, en el que l'AMI ja no es va posar d'acord va ser en la fórmula del sobiranisme per concórrer a aquestes eleccions: si la llista unitària que proposa el president Mas o les diverses llistes sota un paraigua plantejades pel líder d'ERC, Oriol Junqueras. En qualsevol cas, sense defensar ni una opció ni l'altra, l'AMI els reclama que arribin a un acord “com més aviat millor”. Així, Vila d'Abadal els insta a recuperar l'esperit del 9-N i treballar amb “unitat, responsabilitat i generositat.”

Tot i ser curós amb “la capacitat del president de decidir el quan”, Vila d'Abadal va argumentar la idoneïtat que aquestes eleccions referendàries siguin abans de les municipals: “Són votacions molt diferents, seria molt complex i difícil ajuntar-les totes.” Aprofitant les dates, va dir que “estaria bé que l'acord entre Mas i Junqueras fos el regal del Tió.”

L'AMI també va remarcar la importància de les mocions d'autoinculpació pel 9-N que ja han aprovat els plens de 48 ajuntaments. Són mocions de suport a Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, arran de la querella que va presentar contra ells la fiscalia general de l'Estat.

Després de la reunió, els membres del consell directiu de l'AMI van visitar el monestir de Ripoll i van fer una ofrena a la tomba de Guifré el Pilós; l'alcalde amfitrió, Jordi Munell, va aprofitar per fer una singular paràbola: “Podríem dir que la primera DUI del nostre país la va fer Guifré el Pilós ara fa més de mil anys.”

LES FRASES

Que Mas i Junqueras es posin d'acord; no diem com, però cal que anem junts cap a aquest procés amb generositat, com ho vam fer pel 9–N
No ens fiquem en si cal llista única, però sí que reclamem que siguin eleccions en clau de referèndum
Josep Maria Vila d'Abadal
president de l'ami
Respectem la capacitat del president de decidir el quan, però nosaltres creiem que les eleccions han de ser abans de les municipals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia