Política

Marigó es retira com a candidat del PSC a Blanes

Al·lega cansament i la necessitat de renovació

El mandat ha estat “intens i complex” i no es veu amb forces de continuar

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), retirarà la seva candidatura a les eleccions municipals del 2015, al·legant “cansament” i la necessitat de renovació del partit a la ciutat. Marigó, que al mes de març havia confirmat que es tornava a presentar, va dir ahir que durant aquestes festes ho acabarà de meditar, però la decisió pràcticament ja està presa, tot i que acabarà el mandat. Així ho va confirmar el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández.

Marigó va comunicar divendres al consell de federació del PSC a Girona que no es veia amb forces de continuar. “Vaig dir també que no pretenia deixar el partit penjat i que ajudaria a buscar un relleu”, va afirmar. “Fa setze anys que sóc a l'Ajuntament, dels quals vuit han estat al govern, i els últims tres i mig han estat intensos i complexos, amb decisions molt difícils”, va reflexionar l'alcalde. Entre aquestes decisions, la implantació de la zona blava a Blanes, que li ha comportat moltes crítiques. “Més enllà del que es pugui dir, però, ens n'estem sortint, i al govern que vingui li deixarem l'Ajuntament infinitament millor de com el vam trobar”, va valorar.

“La política s'ha d'afrontar d'una altra manera, no és el moment de velles glòries, que no sé si jo en sóc una, sinó de fer una renovació profunda”, hi va afegir. Marigó també va assegurar que quan deixi la política tornarà a l'ensenyament, perquè té “unes ganes tremendes de tornar a ser professor”. Va assegurar, però, que continuarà vinculat a entitats blanenques, perquè la seva aspiració sempre ha estat “servir el poble, i això es pot fer de moltes maneres”. “Deixaré la política, però no ho veig d'una manera traumàtica, sinó des d'un punt de vista ètic, perquè setze anys ja són molts”, hi afegeix.

Per la seva banda, Juli Fernández va manifestar que quan Marigó es va presentar a la reelecció al mes de març ho va fer després que el partit li hagués hagut d'insistir molt. “Era bastant reticent a ser candidat, i ens va comunicar que el millor per a Blanes és que el PSC trobi un altre candidat perquè no es veu amb ganes ni il·lusió per continuar”, va dir Fernández. Considera que ha tingut un mandat “complicadíssim”. “Blanes és un poble complex i entenc que ha reflexionat que un candidat o candidata nou pot anar millor per al projecte”, hi va afegir. Va negar que les querelles judicials en què s'ha vist embolicat hagin influït en la decisió: “N'ha sortit guanyant, no és això, perquè abans ell ja era molt reticent a presentar-se, però jo el vaig convèncer, no és un candidat que hagi dit que sí des del principi”, va assegurar. També va valorar molt positivament la feina de Marigó. “Va trobar un ajuntament pràcticament destrossat econòmicament”, va afirmar. També va dir que el fet que hagi decidit fer un pas enrere “l'honora”. “Ja m'agradaria tenir molta més gent amb aquesta honestedat…”, va concloure.

LA FRASE

No és el moment de velles glòries, que no sé si en sóc una, sinó de fer una renovació profunda
Josep Marigó
alcalde de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia