Política

opinió

Per Nadal, poc porc per tanta sal

Ahir començava el ple de pressupostos, la llei més important de l'any. ERC havia anunciat que deixava tramitar-la perquè volia eleccions. CiU portava un pressupost al qual li falten 2.500 milions d'ingressos.

En la sessió, Artur Mas (CiU) recriminava a Sánchez-Camacho (PP) que, ni a les portes de Nadal, hagués tingut un to amable. “Amb to nadalenc” Iceta (PSC) demanava al president que, en vista que ERC vol eleccions i els catalans altres coses, replantegés la ruta. “Amb to nadalenc”, Junqueras (ERC) es mostrava “segur que tindrem convocatòria electoral abans de Nadal”. I “amb to nadalenc”, el president li responia que li deixés convocar-les, ja que en té l'atribució. També el conseller Mas-Colell (CiU) anunciava una presentació de pressupostos “amb esperit nadalenc” per acabar afirmant que la Generalitat no té control sobre els ingressos i poc sobre les despeses perquè “no som un país normal ni una comunitat autònoma com les altres”. Enric Millo (PP) qualificava el pressupost d'estafa i trampa –qualificatiu compartit per C's– i s'atribuïa una “visió més àmplia” de tot plegat davant de la mirada “estreta” dels independentistes. Josep Vendrell (ICV) criticava la llei en nom de la pobresa, la desigualtat, l'atur, els desnonaments, l'emergència social i la precarietat laboral: “Sento trencar l'esperit nadalenc, conseller, però els Reis no existeixen i el Pare Noel, menys.” I David Fernàndez (CUP) veia el pressupost com una “declaració de guerra a les classes populars” i, com a laic, es posava nadalenc només pel Dickens dels hospicis.

Bon Nadal, si pot ser.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia