Política

Mas i Junqueras es tornaran a reunir aquest divendres

L'última trobada entre el president de la Generalitat i el líder d'ERC es va produir dimecres de la setmana passada

El president català, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'han emplaçat aquest migdia a reunir-se aquest divendres, en el marc del ple del Parlament, per seguir conversant sobre unes possibles eleccions anticipades en clau plebiscitària, sobre les que mantenen les seves diferències.

Així ho ha anunciat el dirigent republicà en una conversa informal amb periodistes als passadissos de la Cambra catalana, on ha evidenciat la seva confiança en que es pugui arribar “d'hora” a un acord per a l'avançament electoral. L'última vegada que es van reunir va ser el 10 de desembre .

Ha estat precisament després de la votació del projecte de llei de Pressupostos i la Llei d'Acompanyament quan, en sortir de l'hemicicle, els dos líders s'han saludat breument i han encaixat la mà davant les càmeres de televisió, i s'han emplaçat a reunir-se entre avui i demà, aprofitant el ple.

Mas i Junqueras tenen la voluntat de tornar-se a seure a parlar sobre un avançament electoral i la fórmula de les eleccions. En els últims dies, el president de la Generalitat ha situat un acord per després de les vacances de Nadal, en canvi, el líder dels republicans és més optimista i veu el pacte més a prop, fins i tot, parla d'acord immediat. Després que aquest dijous ERC hagi decidit retirar l'esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament dels pressupostos, Junqueras considera que l'acord està encara més a prop i ha defensat que és un “gest de generositat” per part d'ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia