Política

La candidata de Marigó no convenç el PSC de Blanes

L'agrupació local manté un període de reflexió fins passades les festes, i obre la porta a militants “de prestigi” de fora de l'equip de govern

No donarien suport a Lara Torres com a relleu

L'executiva local del PSC de Blanes no veu amb bons ulls la candidata proposada per l'alcalde, Josep Marigó, perquè sigui la nova cap de llista. En les reunions que han mantingut, la proposta de relleu ha estat rebuda amb fredor, i el grup s'ha marcat un període de reflexió (fins després de festes) per deixar temps perquè sorgeixi un candidat alternatiu.

La regidora d'Educació, Serveis Socials i Cooperació, Susana Ramajo, va manifestar ahir que prefereix no donar cap opinió personal i que és l'executiva la que ha de decidir si és convenient o no el candidat proposat. “M'estimaria més que tinguéssim diverses opcions, l'executiva pot escollir un candidat o es podria fer primàries”, va valorar. Considera, però, que al davant s'obre un procés difícil, i que cal trobar “la persona ideal”. “És un moment molt delicat, tant pel PSC català com pel de Blanes, i el relleu és molt complicat”, va assegurar. “La persona que agafi el relleu ha d'estar molt preparada pel que hagi d'arribar, els altres caps de llista fa temps que hi són i tenen un bagatge, i necessitem algú que en sàpiga”, va considerar.

El secretari d'organització del PSC de Blanes, Josep Manel Verde, va dir que hi ha “altres possibilitats” que no passen necessàriament perquè Lara Torres sigui la candidata. “Hem de fer una reflexió tots plegats, i fer la participació per trobar el cap de llista més àmplia, oberta a altres militants”, va dir. Verde va dir que hi ha regidors de l'equip de govern amb voluntat de continuar, però que d'altres ja en tenen prou perquè han estat tres anys i mig “molt durs”. Verde no va descartar proposar-se com a candidat. “No ho descarto, sóc al partit des del 1983, però si veig que hi ha algú millor no tinc problema a fer un pas enrere”, va assegurar. En tot cas, és clar que el mes de febrer el PSC blanenc ja ha de tenir el nou cap de llista.

Noms de prestigi

Un membre de l'executiva local va manifestar ahir que el candidat no necessàriament ha de ser algú de l'equip de govern actual, i que s'han considerat altres membres històrics, com Quim Valls i Pepa Celaya. “Ha de sortir algú que tingui prestigi i vulgui liderar”, va manifestar. Membres de l'executiva van explicar també que confien que Marigó acabi d'explicar més perquè ha canviat d'opinió respecte de la seva continuïtat “i perquè proposa Lara Torres i no una altra persona“. Ahir no va ser possible contactar ni amb Josep Marigó ni amb Lara Torres.

LA FRASE

M'estimaria més que tinguéssim diverses opcions, cal trobar la persona ideal
Susana Ramajo
Regidora d'Educació

LA FRASE

Hem de fer una reflexió tots plegats i fer la participació per trobar el cap de llista més àmplia
Josep Manel Verde
Secretari d'organització

LA DATA

12.12.14
És el dia
que Josep Marigó va comunicar al PSC gironí que retirava la seva candidatura.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia