Política

Campanya de l'ANC per inculpar-se

L'assemblea vol solidaritzar-se amb aquesta iniciativa amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb Ortega i Rigau

Acció, reacció. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) admetés a tràmit la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, l'Assemblea Nacional Catalana va activar ahir una campanya d'autoinculpacions en defensa del 9-N. Amb la iniciativa pretén expressar la solidaritat de l'ANC amb el president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament per haver permès que els catalans es poguessin pronunciar a les urnes en el procés participatiu.

L'ANC va fer una crida a omplir el document que ha penjat en el seu web (autoinculpacions9n.assemblea.cat) i a lliurar-lo en el jutjat de guàrdia més proper. En el cas de Barcelona, es demana que s'entregui a la mateixa seu del TSJC, on aquest migdia l'ANC té previst de celebrar-hi una concentració. En el text, els signants admeten haver participat en el 9-N sense haver estat forçats a fer-ho i denuncien “la manca de garanties democràtiques de l'Estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent”.

La presidenta de l'ANC va ser una de les primeres a reaccionar a la decisió del TSJC. “Estava convençuda que en democràcia la justícia perseguia els dictadors en lloc dels qui posen les urnes. Volem un estat per votar en llibertat”, va dir en una piulada en el Twitter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia