Política

L'escissió del Millor dóna més vots al pressupost de Lloret

Disset regidors de vint-i-un­avalen els comptes, de 62,3 milions

El PSC insta Joan Bernat, el seu portaveu, i l'edil Pascual a passar al grup no adscrit, on s'estrenen els cinc excompanys de Fuertes

L'equip de govern de Lloret de Mar (CiU i ERC) va aprofitar l'escissió del grup del Millor per aprovar, amb més vots que mai, el pressupost general (62,3 milions d'euros). La fractura de la formació de Marc Fuertes –cinc regidors han passat al grup no adscrit– va provocar que disset edils (de vint-i-un) aprovessin els comptes de l'equip de govern (CiU i ERC).

Fuertes va veure com els seus antics companys canviaven el sentit del vot respecte al que havia estat, fins fa unes setmanes, el seu cap de llista. Els cinc regidors no adscrits van avalar el pressupost, igual que el PSC (3 edils) i ICV-EUiA (1).

En nom d'Alejandro Romerales, Juan Díez, Victoria Freijedo i Óscar Portela, Ferran Barbero va actuar de portaveu dels antics companys de Fuertes. En un to oposat al líder del Millor, Barbero va elogiar el tarannà dels regidors de govern i de la resta de grups, i va justificar el vot favorable als comptes del 2015 pels 10.000 euros previstos en rehabilitació de façanes i els 165.000 per adequar i asfaltar el pàrquing de Can Xardó. Mentre els seus cinc excompanys han canviat de costat, Fuertes s'asseu ara entre la regidora socialista Susana Yerro i Javi Rodríguez Pacios (ICV).

Modificació de crèdit

Els comptes es van aprovar en una sessió extraordinària (d'un punt), d'una hora i mitja. Posteriorment, hi va haver un ple ordinari de més de quatre hores, en què es va avalar una modificació de crèdit que permetrà invertir uns 710.000 euros. Hi va haver 18 vots a favor i quatre abstencions (els regidors contraris al pressupost).

D'altra banda, l'executiva del PSC a Lloret ha convidat el portaveu del seu grup, Joan Bernat, i la regidora Anna Pascual a plegar i a anar al grup no adscrit. L'esmentada Yerro, la tercera regidora socialista, és ara l'única militant. Cal recordar que a l'abril el PSC ja va presentar el seu alcaldable per a les municipals vinents, Antonio Lorente.

LA XIFRA

4
regidors
van votar en contra del pressupost: els dos del PP, Fuertes (Millor) i Josep Cortés, un dels no adscrits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia