Política

Política

El guirigall de Lloret

Després de l'escissió del Millor i amb la hipotètica arribada dels tres regidors del PSC, el grup dels no adscrits serà el més nombrós

El portaveu socialista, Joan Bernat, no entén el seu partit: “He treballat per al poble i em fan fora”

Josep Cortés i Joan Bernat, dos dels vint-i-un regidors de l'ajuntament de Lloret de Mar, podrien tornar a compartir grup polític a partir del gener. Cortés, quart de la llista del PSC en les eleccions del 2011, va deixar el partit a finals del 2012, quan es va saber que militava en el PP. Va ser el primer edil que va passar a ser no adscrit. Recentment n'hi ha hagut cinc més, els antics membres del Millor. I a principis del 2015 n'hi podria haver tres més: els regidors del PSC (l'esmentat Bernat, que és el portaveu, Anna Pascual i Susana Yerro).

De la mateixa manera que any rere any l'equip de govern en minoria (CiU i ERC) ha anat obtenint més suports per aprovar el pressupost, han augmentat les desavinences de la resta de formacions. En el ple de dilluns, Juan Díez, Òscar Portela, Victòria Freijedo, Àlex Romerales i Ferran Barbero van escenificar l'escissió del Millor i van debutar com a membres del grup no adscrit. Estaven farts de les “imposicions autoritàries” i del “caciquisme” del seu cap de llista, Marc Fuertes, segons havien afirmat en un comunicat, i el van abandonar. Al final del ple, Fuertes, que ja té nou equip per al maig, va afirmar: “Mai com ara no m'havia sentit tan acompanyat.”

“Mala estratègia”

Amb l'esberlament del Millor, el PSC és la principal força de l'oposició, cosa que podria durar poques setmanes. L'executiva local ha demanat a Bernat i a Pascual que vagin al grup no adscrit, cosa que Yerro podria fer per solidaritat. Bernat no entén els plans del que ha estat el seu partit fins fa vint dies: “Crec que tenen una mala estratègia. Per una qüestió personal, el partit prefereix no tenir representants i fer-me fora. L'únic que he fet és treballar pel bé del poble i al costat de la gent. No ho entenc.”

El portaveu assenyala que recorrerà a la comissió de garanties del partit pel fet que l'obliguin a passar al grup no adscrit. Simpatitzant d'Avancem, Bernat valora la feina feta: “Em puc haver equivocat, però la gestió ha estat més que correcta.”

Cortés i Bernat es van intercanviar dures crítiques en l'últim ple. El primer va afirmar que l'encara portaveu del PSC tenia “tics de dictador”, i Bernat li va contestar que “era una vergonya” i que “hauria d'haver plegat” quan es va saber que militava en el PP, fa dos anys. Ara tots es podrien retrobar.

Més edils que els més votats

Si es confirma que el PSC s'ha esfumat, els no adscrits podrien ser el grup més nombrós, amb 9 regidors de 21, dos més que els 7 de CiU, la llista més votada del 2011 i que ostenta l'alcaldia mitjançant Romà Codina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia