Política

Unió fixa com a límit el final de festes per saber si hi ha comicis

Espadaler subratlla que el debat no es pot eternitzar i que només té sentit un avançament si hi ha llista conjunta

El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va aprofitar ahir una trobada amb la premsa a Girona amb motiu de Nadal per deixar clar un missatge: el debat sobre si s'avancen o no les eleccions no es pot eternitzar i, per Unió, hauria d'estar clar al final d'aquestes festes de Nadal. “Hem de cloure aquest debat al més aviat possible. No podem anar massa més enllà de les festes de Nadal, perquè aquest debat etern no contribueix ni ajuda al desenvolupament normal de l'economia del país, ni és bo per al país”, va assegurar el dirigent d'UDC. A més, va dir que “allargassar la incògnita” no és bo perquè “molts cops el procés eclipsa l'obra de govern i vénen eleccions municipals”.

D'altra banda, Espadaler va reiterar que pel seu partit l'avançament electoral “només té sentit” si serveix per poder fer la consulta a través d'“una llista de país”, com va plantejar el president Mas en la seva conferència. El màxim dirigent d'UDC considera que la proposta d'ERC, a partir de llistes paraigua, “no s'assembla gens” a la de Mas i, a més, “en cap cas justifica l'avançament”, ja que “no resol la incògnita que va plantejar el president i que justificava” anticipar els comicis catalans.

Pel que fa a les notícies sobre els contactes entre CDC i ERC, Espadaler es va limitar a dir que Unió no sap “l'abast d'aquests avenços” entre CDC i ERC.

LES FRASES

Hem de cloure aquest debat sobre si hi ha avançament o no, al més aviat possible. No podem anar més enllà de les festes de Nadal
L'avançament només té sentit per poder fer la consulta. La proposta d'ERC en cap cas el justifica
Ramon Espadaler
secretari general d'UDC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia