Política

ERC avisa Mas que pot ser el president que faci “descarrilar el procés”

Salvadó es referma en el termini del 27 de gener com a data límit perquè es convoquin les eleccions

Reitera que, sense comicis, no hi ha pressupost

Nova clau de volta de la pressió d'ERC sobre el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè convoqui eleccions abans del 27 de gener. Ahir va ser el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, qui va avisar el president que, si les urnes no es treuen, el procés cap a la independència pot descarrilar. “Confiem que Mas no vol passar a la història com el president que faci descarrilar el procés”, va advertir Salvadó en una entrevista radiofònica. Va insistir en la tesi que els comicis han de tenir lloc abans de les municipals i, per això, fixa el 27 de gener com a data límit per convocar-los. “Estem convençuts que el paper històric de Mas i de CiU no pot ser aquest. Forçosament hi ha d'haver un acord del conjunt de les sis formacions que vàrem pactar data i pregunta de la consulta”, va assegurar. També hi va afegir que ERC no aprovarà el pressupost si no hi ha acord sobre les eleccions.

També des de C's es va parlar ahir de la relació CiU-ERC. Segons el secretari general del partit, Matías Alonso, “Oriol Junqueras ha d'assumir que Artur Mas li ha pres el pèl durant dos anys”. Segons va dir, ERC està atordida després de “l'engany de CDC i Mas”, i perquè l'independentisme a Catalunya continua sent minoritari, “es convoquin quan es convoquin les eleccions”.

Contactes diaris amb l'Estat?

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, assegura que els ciutadans se sorprendrien de la “quantitat de contactes” que hi ha entre el govern espanyol i el català. Segons ell, hi ha contactes tots els dies, perquè les dues administracions tenen inversions en comú. En el seu àmbit, va dir que havia ajudat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, quan la Generalitat tenia dificultats amb els bancs espanyols. “Hem parlat de bancs, de CatalunyaCaixa, del futur financer de les entitats de Catalunya. Parlem molt”, va assegurar. En les mateixes declaracions va insistir que el govern de Rajoy mai no s'ha negat a dialogar i que tots els polítics han de respectar la legalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia