Política

Una piulada de CiU genera polèmica al reivindicar la unitat “dels de casa”

Joan Herrera (ICV), Javi López (PSC) i Ada Colau (Guanyem), entre d'altres, critiquen el tuit per xenòfob

La Federació esborra la frase i publica un nou missatge matisant l'expressió inicial

Un tuit del perfil oficial de CiU que demanava que “els de casa” vagin junts en el procés sobiranista ha generat enrenou a la xarxa social, amb crítiques de Joan Herrera (ICV), Javi López (PSC) i Ada Colau (Guanyem), entre d'altres, que han portat finalment a la federació a matisar l'expressió.

“El repte que ara tenim per davant és que els de casa anem junts”, ha publicat CiU en el seu perfil oficial, parafrasejant unes declaracions del president català, Artur Mas, durant el partit entre les seleccions de Catalunya i Euskadi, quan va dir, fent un símil futbolístic, que la seva “tàctica” és que “els de casa s'entenguin”.

“Em preocupa el tuit de CiU, quan hi ha qui comença a diferenciar entre els de casa i els que no ho són”, ha lamentat a la xarxa social el coordinador general d'ICV, Joan Herrera.

De la seva banda, el dirigent d'EUIA David Companyon ha denunciat que l'expressió recorda al partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), que al seu moment va usar el lema “Primer, els de casa”.

La portaveu de Guanyem, Ada Colau, ha respost fent al·lusió a casos de corrupció sota investigació: “Ei CiU, voleu dir els de la casa-seu embargada? o els de casa Pujol? o els de bona casa?' o els de cosa nostra?”

De la seva banda, l'eurodiputat del PSC Javi López s'ha preguntat si l'expressió de CiU respon a una “pulsió leghista”, en al·lusió al nom que reben els seguidors del partit italià de la Lega Norte (Lliga Nord).

Després de l'enrenou a Twitter, CiU ha esborrat la frase i ha publicat un nou missatge matisant l'expressió inicial: “El repte que ara tenim per davant és que a casa anem junts”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia