Política

Santiago Vidal: “Creia que pensar, debatre i escriure estava autoritzat”

El magistrat prepara la seva defensa per evitar que l'expulsin de la carrera judicial

Revela que li han ofert anar a una llista electoral, i no ho descarta

El magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal ja prepara la seva defensa contra el plec de càrrecs en contra seu que el promotor de l'acció disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Jesús Fonseca-Herrero, ha redactat per concloure l'expedient que li va obrir per haver participat en la redacció de l'esborrany de constitució catalana que preveu presentar el 31 de gener. “Creia que pensar, debatre i escriure estava autoritzat”, va ironitzar el magistrat en el programa 23/24 del canal 3/24. Tot i que el CGPJ va descartar adoptar cap mesura cautelar quan se li va obrir l'expedient, la decisió de l'òrgan seria d'una duresa extrema en el cas que prosperés la petició de l'instructor. Jesús Fonseca-Herrero demana que se suspengui Vidal de sou i feina durant tres anys, que se'l traslladi fora de Catalunya o que se l'expulsi de la carrera judicial.

El plec de càrrecs sosté, entre altres qüestions, que el jutge ha de ser suspès “per ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats”, falta que, segons consta en l'informe, apareix tipificada com a molt greu en l'article 417,14 de la llei orgànica del poder judicial (LOPJ).

Santiago Vidal, que disposa de vuit dies per presentar al·legacions contra la sanció, va insistir que prendrà mesures per defensar-se. Segons el jutge, l'Estat ha demostrat, amb aquesta actuació, que “pensar, debatre i escriure” no està autoritzat. A més, va assenyalar que continuarà defensant democràticament la creació d'una proposta de constitució que, al seu parer, serà el reflex de les demandes i les inquietuds de la ciutadania amb la finalitat de configurar un futur escenari independent. En cas que els membres del ple del CGPJ optessin per aplicar-li alguna de les sancions proposades per Fonseca-Herrero, el jutge podria recórrer contra la decisió davant d'una secció especial de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem.

D'altra banda, el magistrat va revelar que li han ofert concórrer en una llista amb vista a unes eventuals eleccions plebiscitàries. Vidal va evitar concretar quina és la formació que li ha fet la proposta i es va limitar a afirmar que s'ho està rumiant.

LES FRASES DE VIDAL

Els jutges que hem elaborat la constitució entenem que no hi ha res d'il·legal, en això
La llei orgànica del poder judicial diu que podem fer informes tècnics durant el nostre temps lliure
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia