Política

La comunitat islàmica de Catalunya condemna els atemptats de Paris

Desenes musulmans participen en una concentració a la Rambla del Raval per reivindicar que l'Islam “és una religió de pau”

El Grup de Religions signa un manifest contra la violència i a favor del diàleg entre religions

Desenes de musulmans s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la Rambla del Raval de Barcelona per mostrar el seu rebuig a l'atemptat del dimecres a París contra la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo.

Els participants s'han aplegat en aquest barri de la capital catalana amb una considerable presència de població musulmana per reivindicar que l'Islam “és una religió de pau” i condemnar tot tipus de terrorisme.

Els concentrats han mostrat pancartes amb lemes com Condemnem la matança de París i donem suport a les famílies de les víctimes o Ja n'hi ha prou, entre altres.

Algunes persones han encès una sèrie d'espelmes al mig de la Rambla amb les que han forma la paraula “Pau”.

La manifestació ha transcorregut sense incidents i ha predominat el silenci i el posat respectuós dels assistents, davant dels nombrosos mitjans de comunicació que s'han acostat a la Rambla del Raval. Dos agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han vigilat en tot moment la concentració, que ha estat convocada per diversos col·lectius musulmans de la capital catalana.

Abans de la concentració, el president de l'Associació Cultural Pakcelona, Raja Shafiq Kiani, ha assegurat que els musulmans de Barcelona condemnen els atemptats de París, així com qualsevol tipus de terrorisme. En aquest sentit, ha recordat la matança en una escola del Pakistan que va tenir lloc fa unes setmanes. Shafiq ha apuntat que la comunitat musulmana de la ciutat està consternada pels atemptats.

Condemna de les entitats musulmanes

En la mateixa línia, la Federació del Consell Islàmic de Catalunya i la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya han impulsat un manifest per rebutjar i condemnar amb “totes les forces” els assassinats comesos a la redacció del setmanari satíric francès. També per manifestar que el “veritable Islam” és “pacífic” i no dóna “cap suport ni empara” cap acte de “violència ni encara menys homicidis”.

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) de Catalunya, que aplega catòlics, musulmans, jueus, protestants, budistes, hinduistes i ortodoxos, ha subscrit aquest manifest de condemna.

Durant la firma del manifest conjunt, en el qual s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes i s'ha encès una espelma en senyal de pau.

El secretari general de la Federació, Mohammed Halhoul Debbuun, que també ha parlat en nom de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, totes dues impulsores del manifest, ha explicat en una roda de premsa conjunta aquesta tarda a Barcelona que aquest atac “no és concebible” ni “acceptable” i no forma part “de la nostra tradició” perquè “no té res a veure amb els musulmans”. La recerca de l'entesa entre confessions es fa “parlant, no assassinant”, ha sentenciat.

Halhoul ha recordat que durant els darrers anys no s'han “escatimat esforços” per fer possible la convivència a Catalunya per part de la seva comunitat. Això no obstant, ha admès que els preocupa que atemptats com aquest puguin acabar afectant-la.

De la seva banda, el director general d'Assumptes Religiosos de Catalunya, Enric Vendrell, ha recordat que totes les religions presents a Catalunya seguiran treballant juntes per “salvaguardar” la unió de tots els credos, i que sigui precisament d'aquesta unió d'on”surti la capacitat de resposta” contra actes com els perpetrats pels gihadistes.

El president del GTER, Guillem Correa, ha promès treballar “amb totes les forces” per impedir que un atemptat així es pugui produir a Catalunya i perquè “la pluralitat religiosa” sigui una realitat cada vegada “més sentida i més viscuda entre nosaltres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia