Política

L'ANC extrema la pressió

Carme Forcadell no descarta que l'assemblea concorri a les eleccions amb llista pròpia si no hi ha acord

“Si els partits no prenen decisions algú ho haurà de fer”, assegura

“Ara estem en un moment en què cal prendre decisions importants i si els partits polítics no les prenen algú ho haurà de fer.” La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va fer ahir un pas més en la particular campanya de pressió que el secretariat permanent de l'entitat va acordar posar en marxa dissabte. I ho va fer sense descartar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la possibilitat que l'organització concorri a les eleccions si l'entesa entre CiU i ERC no és possible. En el cas que es concretés, aquesta opció faria necessari un canvi en els estatuts de l'ANC, que deixaria de ser una organització ciutadana i passaria a ser un partit polític, un escenari que fins ara no havia plantejat ningú.

La conversió de l'assemblea en partit podria ser una de les possibilitats que el secretariat permanent plantegés al conjunt de la ciutadania en la consulta que, tal com va publicar ahir aquest diari, el secretariat va acordar celebrar al conjunt del país el dia 24 de gener si no hi ha entesa. L'objectiu seria conèixer el parer dels ciutadans sobre el full de ruta que seguiria l'entitat durant els pròxims mesos.

Ahir el líder del PSC, Miquel Iceta, va animar Forcadell a convertir l'ANC en un partit. “El que no m'agrada és que des de fora es condicioni la política; si volen, que es presentin i a veure quants suports tenen”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia