Política

Rivera diu que Mas ha “enganyat” ERC i l'ANC per “allargar l'agonia del seu govern”

El president de C's diu que fer coincidir l'inici de campanya amb l'11 de setembre és un acte de “propaganda política”

Albert Rivera augura que el 27 de setembre els catalans sortiran “en massa” a votar “per opcions partidàries de continuar essent part d'Espanya i d'Europa”

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera ha assegurat aquest dijous que l'anunci d'eleccions anticipades el 27 de setembre suposa un nou “engany” del president de la Generalitat, Artur Mas, “als seus socis d'ERC, ANC i companyia”, als quals “ha enredat per allargar l'agonia del seu govern”, així com a “tots els catalans” perquè “porta dos anys defensant un referèndum i la independència” i ara els força a “aguantar nou mesos més un desgovern com aquest”.

En aquest marc, ha qualificat d'acte de “propaganda política” la coincidència de l'inici de la campanya amb l'11 de setembre i de “cursi” que les eleccions tinguin lloc al primer aniversari de la signatura del decret de convocatòria d'una consulta “il·legal”.

El líder de C's ha convocat la premsa a la plaça de la Independència de Madrid, a l'accés al Parc del Retiro, per valorar una convocatòria d'eleccions que segons el seu criteri s'haurien d'haver fet al març. Si Mas no ha optat per aquest mes, ha dit, és perquè “no li surten els números” i “cap enquesta li dona la majoria absoluta a CiU i ERC, i fins i tot apunten que CiU perdria 15 o 20 escons més, fet que l'obligaria a dimitir”.

Per aquest motiu, Rivera considera que amb la convocatòria Mas ha provat “d'allargar” la legislatura i “tirar la pilota endavant”, malgrat que “fracassarà” perquè “els catalans prendran nota” i ja hi ha molta gent “cansada de la situació social i econòmica tan dura, de la corrupció de CiU, del PP i del PSOE”.

“Sortirem a guanyar el partit”

El líder de C's no ha aclarit si es presentarà a aquest comicis -una decisió que el partit prendrà de cara a l'estiu- però ha apuntat que malgrat aquest allargament de la data de les eleccions, C's “sortirà a guanyar el partit” perquè “estem preparats per governar Catalunya, per formar una majoria alternativa i buscar suport”.

Pel camí, ha assegurat, mantindrà el control democràtic del Parlament a les comissions com la de Pujol, on malgrat que ERC “està salvant a CDC” la seva formació “tornarà a demanar al senyor Mas que doni la cara”. “Si es pensa que amb l'estelada, o enredant el seus socis i part dels ciutadans aconseguirà tapar a corrupció s'equivoca” perquè els ciutadans volen saber si té “les mans brutes o netes”.

Rivera ha augurat que el 27 de setembre els catalans sortiran “en massa” a votar a les eleccions i ho faran de manera majoritària “per opcions partidàries de continuar essent part d'Espanya i d'Europa”.

També ha afirmat que el fet de fer coincidir l'inici de la campanya amb l'11 de setembre és “una maniobra més de propaganda política” per part d'Artur Mas, que manipula una Diada que hauria de ser “de tots”.

També ha qualificat de “cursi” que la data dels comicis coincideixi amb el primer aniversari de la signatura del decret de la consulta “com si fos una gran data mundial el dia en què Artur Mas va signar un decret il·legal”.

“Mas és un gran dominador de la propaganda però un nefast governant de Catalunya, i per tant volem canviar de govern, de president i de polítiques”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.