Política

Homs repassa el procés a la Casa Irla de Sant Feliu

El conseller lloa l'acord entre CiU i ERC per convocar eleccions, però admet que la feina real “està per fer”

Creu poc probable que el govern espanyol acabi impugnant la convocatòria del 27-S

El conseller de Presidència, Francesc Homs, va lloar ahir a Sant Feliu de Guíxols l'acord amb ERC per convocar eleccions el 27 de setembre, però va dir que la feina real “encara està per fer”. Homs va obrir a l'auditori de la Casa Irla, a Sant Feliu de Guíxols, el cicle de conferències El país que volem. Davant d'un centenar de persones, el conseller va arrencar amb un homenatge al president de Catalunya en l'exili Josep Irla, de qui va destacar l'esforç per tirar endavant “allò que semblava impossible”, tot fent un paral·lelisme amb la situació actual del país.

Homs va repassar l'actualitat política tot assenyalant que “no podia dir” tot allò que voldria, ja que hi eren presents diversos mitjans de comunicació. En primer lloc, va analitzar l'estat de les relacions entre el govern i ERC, moment en el qual el conseller va subratllar que els dos verbs del títol de la seva conferència, Decidir i sumar per la independència', “lliguen molt” amb la casa que els acollia i “d'una manera o altra testimonia el que ha passat aquesta setmana, que ha acabat bé des del punt de vista de la discussió i les negociacions”.

Tot i l'entesa final entre els dos partits sobiranistes, Homs va lamentar la manca d'acord que s'havia fet palesa en les últimes setmanes amb ERC: “La unitat s'ha d'acreditar cada dia, no és una declaració d'intencions.”

La gasela i el lleó

El conseller va apostar perquè el govern i Catalunya “explotin i optimitzin les forces” en comptes d'enfrontar-se directament amb l'Estat espanyol. Per intentar explicar-ho de manera més clara, el conseller va recórrer a un símil comparant Espanya amb un lleó i Catalunya amb una gasela: “La gasela no es planta davant del lleó perquè se la menjaria de cop, optimitza els seus recursos i aprofita els seus punts forts com ara la rapidesa i girar per escapar-se.” Tot i això, veu poc probable que el govern de l'Estat acabi impugnant els comicis plebiscitaris.

LA FRASE

No poden impugnar el 27-S, són capaços de moltes coses però d'això no perquè els del no també votaran
Francesc Homs
CONSELLER DE PRESIDÈNCIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia