Política

Iceta considera un “engany” les eleccions plebiscitàries

El primer secretari del PSC assegura que els comicis no serviran per aconseguir la independència sinó per ajornar la qüestió un altre any

El líder socialista creu que la comunitat no acceptarà els caràcter plebiscitari de les eleccions

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha titllat d'“engany” les eleccions plebiscitàries anunciades pel president de la Generalitat, Artur Mas. Al seu parer, son “unes eleccions no poden substituir un referèndum”.

“És un engany. A la gent se li prometent coses que se sap que no passaran”, ha dit en al·lusió a la independència de Catalunya. “Unes eleccions no poden substituir un referèndum i menys si es fan en les condicions que es faran, perquè ara diuen que aniran separats”, ha afegit.

En declaracions aquest dilluns al matí a Catalunya Ràdio, Iceta ha assegurat que la comunitat internacional ja “no hauria acceptat” el caràcter plebiscitari dels comicis encara que se celebressin amb una llista conjunta independentista. Per aquest motiu, ha apuntat que amb llistes separades encara és “menys” possible que les doni per bones.

El líder socialista ha qüestionat la necessitat de tornar a convocar eleccions per revalidar la majoria que CiU i ERC ja tenen al Parlament. Segons ell, l'únic objectiu és “guanyar temps, pilota per endavant, i ajornar la cosa un altre any més” i “amaga l'intent d'alguns partits de seguir manant”.

En qualsevol cas, s'ha mostrat convençut que aquests comicis no serviran per aconseguir la independència. I és que segons ell, sense un acord amb l'Estat “no hi haurà canvi significatiu en les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya, ni un referèndum ni un procés d'independència”. “Canviar aquest marc sense acord no és possible. Es fan voltes per amagar les coses. La independència, per aquest camí, no es farà”, ha dit.

“Per a alguns partits és molt dur reconèixer a aquestes altures que de forma unilateral no hi ha sortida. I fan molt soroll i focs artificials per evitar reconèixer el que és obvi”, ha etzibat.

El dirigent del PSC ha defensat que allò Catalunya necessita “més mestres, Mossos i metges que estructures d'Estat”. “Fins que no tinguem un país com Déu mana, amb els instruments que es tenen ara, no ens fiquem en llibres de cavalleries”,.ha reblat

Iceta ha avançat si en les properes eleccions el PSC aconsegueix menys dels 20 escons actuals posarà el seu càrrec “a disposició del partit”, tot i que se sent “amb ganes i força per portar el partit endavant i optar a aquests comicis i als de l'any que ve si el PSC el necessita.

Preguntat per les eleccions municipals, ha afirmat que el PSC buscarà pactes amb MES i Avancem “si ells volen, on ells vulguin”, i preguntat sobre si pactaria amb Podem, ha assegurat que és obert a tota mena d'acords.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia