Política

ICV-EUiA de Blanes vol set dies de focs i piscina nova

La coalició avança el programa de “polítiques diferents” per accedir a l'alcaldia

La coalició d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Blanes va presentar ahir els grans trets del programa electoral amb què pretén guanyar el 24 de maig, va dir el portaveu, Joan Salmerón. Els ecosocialistes volen ampliar el concurs de focs de quatre a set dies i fer una piscina municipal.

Salmerón va assegurar que Blanes ha de reforçar el concurs internacional de focs com a eina de promoció turística. “Els focs ens situen en el mapa, com fa la Giralda amb Sevilla, el carnaval amb Tenerife i les Falles amb València.” ICV-EUiA veu “esgotat” el model turístic del poble. “En equipaments, ens comprometem a fer una piscina municipal [a la ciutat esportiva]”, va dir el regidor Víctor Catalán, l'ideòleg del programa.

Districtes i no barris

Iniciativa proposa crear una regidoria d'habitatge i una altra d'igualtat. Pretén implantar una reorganització de la gestió municipal mitjançant “cinc o sis districtes” i no barris, segons va dir Catalán. Iniciativa té ara quatre regidors i, si pot governar, farà una auditoria als comptes municipals i “municipalitzarà els serveis que es pugui”.

La formació, l'encapçalarà, un altre cop, Joan Salmerón –“alguns em veuen com un dinosaure, però allà on vaig, em coneixen”, va dir–. “Seran unes eleccions molt ajustades i aspirem a guanyar-les. La situació del PSC [amb la marxa de Marigó] ens dóna un plus.” Catalán va reiterar que no pactaran ni amb CiU ni amb el PP, cosa que no poden garantir altres formacions, va dir en referència a ERC.

Els quatre primers llocs de la llista seran per a Salmerón, Dolors Rubio, Víctor Catalán i Marian Anguita. En els deu primers, també hi seran Jessica Terrón i Carlos Salgado, presents en l'exposició del programa amb el lema de Recuperem Blanes.

LA FRASE

Aspirem a l'alcaldia [...] A diferència dels últims quatre anys, volem governar amb les esquerres
Joan Salmerón
ALCALDABLE D'ICV-EUiA

LA XIFRA

2
milions
d'euros hauria de destinar l'Ajuntament a serveis socials, segons ICV-EUiA, que demana solidaritat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia