Política

Syriza acorda un govern contra l'austeritat amb el partit de dretes Grecs Independets

El líder de Grecs Independents assegura que oferiran el seu vot de confiança a Alexis Tsipras, amb qui s'ha reunit aquest dilluns al matí

Tsipras jurarà el càrrec de primer ministre de Grècia aquesta tarda

El líder de Grecs Independents, la dreta nacionalista antiausteritat grega, Panos Kammenos, ha assegurat aquest dilluns després de reunir-se amb el líder de Syriza, Alexis Tsipras, guanyador de les eleccions d'aquest diumenge, que “a partir d'aquest moment ja hi ha govern” a Grècia. De fet, Tsipras jurarà el càrrec de primer ministre de Grècia a primera hora d'aquesta tarda.

“Els Grecs Independents oferiran el seu vot de confiança al govern”, ha dit Kammenos. “Avui Alexis Tsipras visitarà el president i anunciarà el govern”, ha afirmat després de la reunió amb el líder de Syriza i guanyador de les eleccions d'aquest diumenge.

“Hoy Alexis Tsipras (líder de Syriza) visitará al presidente (Károlos Papulias) y anunciará el Gobierno”, dijo.

La formació Grecs Independents és la sisena força del partament grec, amb un 4,75% dels vots i 13 escons.

Les reunions per formar un nou executiu a Grècia han començat aquest dilluns, després que la formació d'esquerres Syriza es quedés només a dos escons (149) d'obtenir la majoria absoluta.

La primera reunió que ha mantingut el guanyador de les eleccions ha estat amb Kamenos. També té previst en principi reunir-se amb el líder centrista de To Potami, Stavros Theodorakis, així com amb el president del partit comunista KKE, Dimitris Kutsumbas, tot i que no s'han concretat les cites.

Segons una font de Syriza, la intenció de Tsipras és jurar avui mateix el càrrec, i tenir llest el nou govern aquest dimarts a la tarda o com a molt tard dimecres al matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia