Política

Critiquen la tria de membres del consell turístic a Blanes

ICV-EUiA i la regidora no adscrita creuen que el procés d'elecció dels representants ha estat “manipulat”

En el ple de Blanes van aprovar, amb els vots favorables del govern (PSC), CiU i PP, i el vot contrari d'ICV-EUiA i l'abstenció de la regidora no adscrita, els membres representants del consell municipal de Turisme, la creació del qual es va aprovar el 30 d'octubre del 2014. La regidora de Promoció Econòmica, Lara Torres, va presentar el punt, que finalment permet engegar el consell com a òrgan sectorial de participació, d'assessorament i proposta de temes de turisme local. El consell està format per l'alcalde, un regidor de cada grup, i representants dels sectors hoteler, del càmping, dels apartaments turístics, de l'oferta complementària, dels bars i restaurants, del sector del comerç, de les agències receptives i de l'oci nocturn.

La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, va considerar que el procés d'elecció dels membres s'ha fet amb presses “després de 22 mesos sense fer res”, i va recordar que a l'inici de gener “es va convocar una primera reunió sense aprovar abans els membres del consell per ple”. Va ser ella, va explicar, qui va haver “d'alertar” el secretari perquè es rectifiqués. Fàbrega va afirmar que tenia dubtes sobre l'elecció d'alguns representants. “Sé que hi va haver trucades de la regidora oferint cadires al consell”, va dir.

Celestino Lillo (PP) va criticar que Torres “s'ha passat tot el procés ignorant la participació ciutadana”. Amparo Ardanuy (ICV-EUiA) també va afegir-se a les crítiques “per la manera com s'ha actuat per seleccionar i convidar les empreses”. “Ha estat una elecció dirigida, per no dir manipulada”, hi va afegir. Xavier Lozano (CiU) va considerar que tot i que se'n podria haver millorat el procés, “fa molt que volem que es posi en marxa el consell, és urgent demanar que tothom comenci a treballar pel turisme i ja que hi ha tota aquesta gent nomenada hem de tirar endavant”. Lara Torres va admetre que el procés d'elecció no es va explicar prou bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia