Política

Duran avisa que “mai acceptarà compromisos que no es puguin complir” i preveu el naixement d'una nova organització

El líder d'UDC Avança que Construïm “no es quedarà com el lema d'unes jornades o una simple plataforma de debat

Ironitza amb què alguns ara “obrin els ulls” amb ERC

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avisat que ell “mai acceptarà compromisos” en el programa electoral “que no es puguin complir”, i ha citat Joan Sales per deixar clar que no trairà les seves pròpies idees i conviccions. Ha aprofitat per avançar que Construïm “no es quedarà com el lema d'unes jornades o una simple plataforma de debat”. En la seva carta web als militants d'UDC, Duran també ha ironitzat amb què alguns ara “obrin els ulls” amb ERC per haver forçat la compareixença d'Artur Mas en la comissió d'investigació sobre frau fiscal, i ha recordat que ell ha rebut crítiques de fora i de dins precisament per haver “carregat els neulers” als republicans.

“Les persones que en seran els portaveus ja explicaran, quan ho creguin oportú, quina fórmula organitzativa adopten i quins són els seus objectius”, ha explicat Duran, que en tot cas ha remarcat que els que avui “des de fora d'Unió configuren Construïm són molt sensibles a la necessitat d'omplir buits ideològics amb aire renovador i estan disposats a contribuir-hi amb diagnosi i amb praxi”.

Pel que fa a l'ajornament de les jornades que s'havien de celebrar aquest cap de setmana, ha negat que UDC estigui ajornant així el debat sobre la independència, perquè no es tenia cap intenció d'arribar a cap conclusió sobre aquest debat, sinó “oferir elements d'informació i de reflexió”. Ha argumentat que s'ha decidit deixar-ho per a més endavant perquè els dirigents d'UDC es puguin dedicar plenament a les properes eleccions municipals.

Duran també ha ironitzat sobre les crítiques que ha rebut sovint per “carregar els neulers a ERC” amb les seves opinions. “Doncs sembla que aquesta setmana ha servit perquè alguns obrin els ulls”, ha apuntat. El líder d'UDC ha lamentat la “facilitat extraordinària per perdre la memòria” que tenen els humans, oblidant el passat d'ERC amb el tripartit. “Fa quatre dies que dèiem pestes sense excepció sobre la serietat d'aquesta força política en els governs tripartits i sembla que no hem escarmentat”. “I encara hi ha qui diu que qui no és fiable és Unió!”, s'ha queixat.

També s'ha referit al llibre Pautes per a una reforma constitucional, presentat aquest dijous a Barcelona, on Duran tenia previst assistir juntament amb Miquel Iceta però finalment no va poder fer-ho a causa d'una indisposició. El líder democratacristià ha assegurat que no està en contra de la reforma de la Constitució, i creu que és una iniciativa “lloable seure seriosament a parlar-ne”. Al seu parer, es vulgui independència, confederació o federalisme, “seria un error pensar” que no ha d'importar un procés de reforma constitucional. “Crec que el que passa a Espanya ens importa, encara que sigui per no acabar pitjor”, ha argumentat. Ara bé, ha afegit que no acaba de veure que la solució a les demandes del poble català es pugui resoldre necessàriament per aquesta via.

Syriza és molt més seriosa que Podem

Sobre la victòria de Syriza a Grècia, Duran ha estat taxatiu i ha considerat aquesta formació “molt més seriosa” que Podem, i els seus dirigents “molt més preparats i solvents” que els del partit de Pablo Iglesias. També ha opinat que és “molt més transparent”, perquè abans de tocar el poder, “Podem ja amaga explicacions per ingressos estranys dels seus dirigents”.

Per tot plegat, ha pronosticat que “les possibilitats de Podem estan molt allunyades de les de Syriza”, perquè tot i que tots dos “s'alimenten dels errors dels partits tradicionals i dels efectes de les mesures d'ajust”, Grècia va ser intervinguda i Espanya no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia