Política

Trencadissa a la direcció d'Unió de Vilassar de Mar perquè l'alcalde repeteix

El president, el vicepresident i el tresorer pleguen per discrepàncies amb Joaquim Ferrer, de CDC

L'assemblea d'UDC, però, ratifica la candidatura

Unió de Vilassar de Mar va estrenar la setmana passada executiva local obligada per la renúncia als càrrecs del president, el vicepresident i el tresorer. En l'assemblea celebrada el dijous 29 de gener, els tres membres van fer efectiva la seva decisió arran de les greus desavinences sobre el candidat que ha d'encapçalar la llista de CiU al municipi: l'actual alcalde, el convergent Joaquim Ferrer. En un comunicat que van fer arribar ahir, es constaten les desavinences amb Ferrer i es qualifica d'“error històric” de la federació “voler imposar un candidat des dels despatxos dels partits, en contra de la voluntat de la majoria de l'actual grup municipal de Vilassar de Mar i amb la negativa de sotmetre aquesta decisió a votació per tal de ratificar aquest candidat per la militància local de CiU”. Els càrrecs sortints, encapçalats pel fins ara president d'Unió i regidor Joan Roca, no estalvien crítiques a Joaquim Ferrer, a qui acusen de “demostrada falta de lideratge i de cohesió de grup, la manca de diàleg i la priorització del seu benefici i projecció personal per damunt de les responsabilitats municipals”. Tot i això, argumenten que fan un pas enrere “per tal de no ser cap impediment ni entorpir les negociacions que s'estan portant a terme amb CDC amb vista a les properes eleccions municipals”.

L'alcalde de Vilassar de Mar va vincular ahir la decisió dels tres membres d'Unió a “desavinences personals” i va defensar que la seva candidatura havia obtingut el suport de la militància d'UDC en la mateixa assemblea en què va plegar la majoria de la direcció local. Ferrer va rebutjar les crítiques a la falta de dedicació al poble per la seva tasca com a vicepresident tercer de la Diputació. “Treballo pel benestar de Vilassar de Mar com he fet sempre i la meva feina a la Diputació també ha comportat un benefici per al municipi”, defensa, i hi afegeix que l'obra de govern d'aquest mandat “demostra que s'ha complert les promeses electorals”. Ferrer també va negar que hagués manifestat la voluntat de no tornar-se a presentar com a cap de llista. “No ho he dit mai en públic i, mentre tingui el suport de la meva gent i em senti amb forces, continuaré”, va assegurar.

Nova executiva

En l'assemblea del dia 29 es van votar els nous membres de l'executiva i, segons va dir la nova presidenta, Laura Martínez, “els càrrecs vacants es van assumir un dia després”. Martínez es va mostrar crítica amb el comunicat fet públic: “No surt del nostre partit, sinó d'uns militants a títol individual.” “L'assemblea d'Unió va ratificar Joaquim Ferrer com a cap de llista per a les municipals del maig i ara treballarem plegats per confeccionar la llista”, va puntualitzar. Martínez va valorar positivament “el pas enrere” fet pels militants sortints, però va destacar que “la federació no té cap escletxa a Vilassar de Mar”.

LA FRASE

Els militants d'Unió que han plegat ho fan per temes personals, no per problemes de partit
Joaquim Ferrer (CiU)
Alcalde de Vilassar de Mar i candidat a les eleccions del maig

Els altres focs que CiU ha d'apagar al Maresme

La tria dels caps de llista en diversos municipis del Maresme s'està convertint en un maldecap per a la federació nacionalista. L'últim cas que ha sortit a la llum és el d'Arenys de Mar, on l'executiva local de CDC exigeix sotmetre a votació conjunta l'alcaldable triat per Unió perquè aquesta formació ha defenestrat l'actual alcalde, Estanis Fors. UDC defensa que la potestat d'escollir el candidat és només seva. A Malgrat de Mar, fa més d'un any que Convergència va ratificar l'actual portaveu al grup municipal, Neus Serra, com a alcaldable i poc després Unió feia el mateix amb la regidora Carme Ponsa. Les desavinences no s'han superat encara. Finalment, un cas semblant es viu a Pineda de Mar. CDC va escollir a l'octubre Cinta Méndez com a candidata després que Guillem Mateo renunciés a repetir “perquè no disposava del suport de militants històrics del partit”, però Unió manté la pugna amb un cap de llista propi, Joan March.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia