Política

Acord perquè ERC i Avancem es presentin junts a Lloret

L'antic portaveu del PSC, Joan Bernat, serà el número 2 d'una llista encapçalada pel republicà Jordi Orobitg

“Hem vist que estàvem més d'acord del que pensàvem”, va afirmar l'exedil socialista

ERC i l'antic corrent crític del PSC Avancem van anunciar ahir al migdia que es presentaran plegats a les municipals de Lloret de Mar el 24 de maig. Els edils que han deixat el PSC, Joan Bernat, Anna Pascual i Susana Yerro, uniran esforços amb els republicans, que ja tenien cap de llista, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Orobitg (ERC). L'acompanyarà, com a número 2, l'esmentat Bernat, el portaveu del PSC en les eleccions del 2011.

En un acte al Mirador dels Campions, Orobitg i Bernat van exposar per què han acordat anar junts. Pel regidor republicà, la coneixença per negociar, entre altres coses, el pressupost dels últims anys ha permès que hi hagi “una relació intensa”. “Ara hem conclòs que ens hem d'abocar a construir una alternativa”, va afegir-hi.

Tant Orobitg, que és membre de l'equip de govern amb CiU, com Bernat van coincidir que la generositat ha marcat l'entesa. “En Joan [Bernat] ha tingut la generositat d'entendre que ERC ja tenia cap de llista.” I Bernat, que és ara regidor no adscrit a l'Ajuntament, va qualificar la legislatura de “difícil. Hem estat a l'oposició, però pensant en Lloret i no en personalismes”, va explicar l'exedil socialista.

A Orobitg i Bernat, els acompanyava Anna Pascual, regidora no adscrita, igual que Yerro. Pascual, delegada territorial d'Avancem, ha contribuït a l'acord, igual que el president comarcal d'ERC, Eduard Coloma. El lema de la llista d'Avancem i ERC serà Lloret, fem-lo junts. “Hem vist que estàvem més d'acord del que pensàvem”, va resumir Bernat. Pascual diu que Avancem podria signar acords amb ERC o amb altres formacions d'esquerra a la demarcació.

LA FRASE

En Joan [Bernat] ha tingut la generositat d'entendre que ERC ja tenia cap de llista
Jordi Orobitg
Regidor de promoció econòmica i turisme de Lloret i cap de llista de la coalició erc-avancem

El PSC, atent als veïns per fer el programa

L'antiga formació de Bernat, Pascual i Yerro, el PSC, ha començat a preparar la candidatura per les municipals. L'alcaldable, Antonio Lorente, convocarà cinc xerrades perquè els veïns puguin contribuir en l'elaboració del seu programa electoral. La primera, sobre turisme, va ser dissabte passat. Segons explica Lorente, d'aquesta manera el programa es farà amb “una fórmula que atendrà les necessitats dels veïns”. El PSC va treure quatre regidors el 2011, i el ple vinent serà el primer sense representants seus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia