Política

L'únic regidor d'ICV-EUiA a Lloret serà el cap de llista i busca “la majoria absoluta”

Xavi Rodríguez lidera una llista renovada per governar o influir en l'equip de govern

Justifica l'aval als dos últims pressupostos perquè se'ls ha escoltat

L'assemblea d'ICV-EUiA de Lloret de Mar ha escollit l'actual regidor Xavi Rodríguez Pacios, l'únic de la formació en el ple, com a alcaldable per a les municipals. Rodríguez Pacios afirma que l'objectiu de la formació ha de ser “guanyar per majoria absoluta i accedir a l'alcaldia”.

El candidat avança que faran una llista amb gent jove, que tingui ganes de copsar el descontentament contra les retallades en àmbits com ara la salut o l'educació. Després de tres jornades participatives, els militants i simpatitzants de la coalició enllesteixen aquest mes el programa. “Volem governar per transformar o, com a mínim, influir”, afirma Pacios, edil des de fa tres anys i mig, quan va rellevar el dimissionari Antoni Garcia.

Demandes ateses

Tot i ser a l'oposició, ICV-EUiA ha donat suport als dos últims comptes de l'equip de govern de Lloret (CiU i ERC) perquè Rodríguez Pacios diu que han atès part de les seves demandes. També assenyala que han pogut introduir beques menjador per a un total de 400 alumnes, quan al principi de mandat només se'n beneficiaven 130. També destaca que hi ha ajuts per a universitaris lloretencs i al foment de l'ocupació.

Per elaborar el pressupost, Rodríguez Pacios explica que es van trobar amb entitats i associacions de veïns i que ICV-EUiA va fer una quarantena de propostes a l'equip de govern. L'edil també recorda la tarifació social en les ordenances –i que va avalar.

Amb Rodríguez ja hi ha sis alcaldables triats: CiU (Jaume Dulsat), Millor (Marc Fuertes), PSC (Antonio Lorente), PP (Enric Martínez) i ERC-Avancem (Jordi Orobitg). El 2011 hi va haver nou llistes.

LA FRASE

L'objectiu és la majoria absoluta. Volem governar per transformar o, com a mínim, influir
Xavi Rodríguez Pacios
Alcaldable d'ICV-EUIa A LLORET

LA XIFRA

6
grups han designat l'alcaldable per al 24 de maig: CiU, Millor, PSC, PP, ERC-Avancem i ICV-EUiA.

El sostre d'un regidor a Lloret des del 1995

ICV­EUiA ha tingut el sostre d'un regidor, ja sigui en l'actual coalició o quan es van presentar per separat. Rosa M. Santamaria va ser regidora dotze anys, des del 1995 fins al 2007. La va rellevar Antoni Garcia, que havia estat el cap local d'ERC. El 1991 IC es va presentar, però sense sort; el 1999 IC-Verds i EUiA es van presentar per separat, i IC va aconseguir un edil. Rodríguez, de 46 anys i militant d'EUiA, havia fet de comercial. Ara només es dedica al partit i al grup municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia