Política

El diputat

Oriol Amorós (ERC)

LES FRASES D'AMORÓS

“Cal fer neteja, deixar de patrimonialitzar les institucions i posar fi als silencis polítics a canvi de determinats favors
[A Mas] Que sis membres de la família de l'expresident tinguessin ingressos procedents de contractació pública no li sembla com a mínim lleig?
Hi ha qui pensa que empastifant aturarà el procés, però a qui fa mal és a la democràcia. La revolta dels catalans no en sortirà perjudicada, sinó al contrari
Un dels elements que caracteritzen el moment polític és que rebutja les elits que han sabut trobar guanys particulars en la situació de dependència

Els republicans insisteixen que el cas Pujol “no és un afer privat” i demanen al president un canvi en la manera de fer política

ERC va ser el primer grup a intervenir en la comissió i ho va fer amb una demanda clara. “No hem vingut a jutjar, però sí a demanar responsabilitats i propiciar canvis”, avisava el diputat republicà Oriol Amorós, tan bon punt va començar la intervenció. Els republicans, juntament amb CiU, van ser els únics que no van asseure el president del grup, en aquest cas Oriol Junqueras, en la comissió d'investigació perquè adrecés les preguntes al cap de l'executiu català, Artur Mas. Sí que van reconèixer la compareixença del president, que els republicans van contrastar amb l'actitud absent que el president Rajoy ha tingut en relació amb els casos de corrupció que afecten el PP.

La posició d'ERC en aquesta comissió havia aixecat certa expectació entre la resta de diputats de la cambra catalana atesa la complicada relació que uneix republicans i nacionalistes en aquest últim tram de legislatura malgrat l'últim acord entre Junqueras i Mas. Però potser precisament per aquest pacte van ser els republicans els que més van exigir al president un canvi en la vella manera de fer política, atès “el procés de construcció” d'un nou estat que viu Catalunya. “Cal fer net”, va reiterar el diputat.

Els republicans van avisar que estarien amatents al desenvolupament de la comissió i ja d'entrada van demanar que es faciliti la informació que sobre contractes públics han demanat al govern i que, a hores d'ara, encara no s'ha lliurat per la complexitat de les dades i el temps que fa que es van signar els contractes, la qual cosa ja ha provocat una queixa formal del col·legi d'arxivers, segons va assenyalar Amorós.

Després del primer dard, els republicans van entrar directament en el cas Pujol per alertar de la “gran repercussió política” que va provocar la confessió de l'expresident de la Generalitat el juliol passat, per la qual cosa van descartar que es tractés d'un afer privat com ha defensat Mas. “Hi ha sis casos de corrupció política a l'entorn d'aquest afer”, es lamentava el diputat republicà. “No li sembla lleig que tants fills tinguessin relació amb empreses que han tingut contractes amb l'administració pública?”, deia el diputat al president. Després d'aquest advertiment, Amorós es va referir directament al cas de les ITV, en què continua imputat l'exnúmero dos de CDC, Oriol Pujol, i a les intervencions d'aquest exdiputat en deslocalitzacions d'empreses. Va reclamar a Mas un exercici d'autocrítica i, sobretot, un canvi de maneres de fer política, allunyades “de personalismes”, va reiterar el republicà a Mas en la segona intervenció.

e. ansola

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia