Política

L'ANC vol convertir les municipals en un plebiscit

L'entitat considera que han de ser la primera volta del 27-S

Redactarà uns eixos programàtics perquè els partits que ho vulguin els assumeixin

Les municipals han de ser “la primera volta de les eleccions per la independència”. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'ANC i que demà acabarà de desenvolupar en la reunió del secretariat en què s'aprovaran uns eixos programàtics perquè els partits que vulguin els assumeixin en els seus programes del 24 de maig.

Aquests dies la direcció de l'ANC està treballant paral·lelament en dos àmbits. Per una banda, s'estan activant les reunions per pactar un full de ruta independentista pels comicis del 27-S i, per l'altra, es prepara el terreny per a les eleccions locals. En el primer cas, avui hi havia prevista una reunió entre les organitzacions i les formacions sobiranistes, però s'ha suspès per la mort d'un dels dirigents de l'assemblea, Lluís Ballús. L'ANC subratlla que per garantir que el 27-S sigui un veritable plebiscit és necessari que la societat civil “afermi” el lideratge i que es recuperi la unitat d'acció dels principals actors, com ara les entitats o els partits polítics.

Pel que fa al segon vessant, els membres del secretariat també s'estan reunint amb els líders polítics per explicar-los la necessitat que les municipals siguin llegides en caràcter plebiscitari.

Una premissa, però, que no tots els alcaldes o caps de llista veuen bé, perquè consideren que en aquesta cita electoral s'han de prioritzar els projectes locals i ja hi haurà suficient temps per parlar d'independència i de l'estat propi català durant la campanya del 27 de setembre.

Camí propi

En tot cas, l'assemblea està decidida a tirar endavant aquesta iniciativa i proposarà als partits sobiranistes que donin suport al full programàtic que demà s'acordarà. Les organitzacions que ho vulguin s'hi hauran de comprometre incloent aquests punts en el seu programa electoral o signant una carta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia