Política

A Banyoles, només ERC ha proclamat l'alcaldable

Es dóna per descomptat que CiU tornarà a apostar per Miquel Noguer; la CUP i ICV han d'escollir el candidat en assemblea, el PP encara no dóna noms i el PSC renuncia a presentar-se

En aquest punt del calendari, a Banyoles només hi ha una cap de llista confirmada: Roser Masgrau, l'alcaldable d'ERC. De la resta només es pot parlar en clau d'especulació, tot i que amb un elevat percentatge de certesa. Roser Masgrau (Banyoles, 1959), néta de l'alcalde de la República Jacint Masgrau, és llicenciada en història. El 2011 va ocupar el número dos en la llista de Junts per Banyoles (formada per ERC, Reagrupament i SI). En principi, el partit va apostar perquè el cap de llista fos, de nou, Josep Vicens, però aquest hi va renunciar. La idea d'ERC és tornar a fer servir la fórmula de presentar-se amb el nom de Junts per Banyoles, però ara incorporant-hi les sigles del partit. La candidata ha avançat que, com quatre anys enrere, confeccionaran una candidatura oberta, sumant militants d'ERC amb gent independent o d'altres formacions de sensibilitat similar.

CiU

Pel que fa als noms no confirmats, molt probablement CiU repetirà amb Miquel Noguer, que és alcalde des del 2007. En els cercles de la federació es parteix d'aquest supòsit, i si es tarda a fer-ho oficial és pel fet que en la presentació del candidat es volen donar també els noms del nucli dur de la llista.

La CUP i ICV

La CUP, per la seva banda, va cobrint les etapes del seu particular procés electoral: primer van decidir en assemblea que, efectivament, es tornaven a presentar, i ara toca escollir qui encapçalà la candidatura. Si es poguessin fer apostes, la més segura seria la de Sandra Pazos, que ja va ser-ne l'alcaldable ara fa quatre anys.

En una situació similar es troba ICV. Aquesta setmana els ecosocialistes han acordat que es presenten, i en solitari. A la tardor, ICV va mantenir converses amb altres col·lectius per bastir una candidatura d'esquerres més àmplia, però les converses no van tenir èxit. Com en el cas de la CUP, un nom destaca com a probable alcaldable: Joan Luengo, que el 2011 havia anat de número dos (i no va sortir elegit) però que a mig mandat va substituir Núria Langa.

El PP i el PSC

Pel que fa al PP, ja està confirmat que es presentarà. El nom del cap de llista es decidirà entre algunes opcions, incloent-hi la del darrer candidat, Xavier Masdemont.

En comparació del 2011, l'única diferència serà la desaparició del PSC, que ha pres la decisió històrica de no presentar-se. És possible, però, que alguns militants s'integrin en alguna llista en qualitat d'independents.

LA FRASE

Volem fer de Banyoles una ciutat molt més viva, emprenedora, justa i cohesionada
Roser Masgrau
CANDIDATA D'ERC

LA XIFRA

5
candidatures
es presentaran a Banyoles, una menys que el 2011 perquè el PSC hi ha renunciat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia