Política

Camps (CiU) repeteix i el PSC presenta Becerra, a Vidreres

L'alcalde de Vidreres va confirmar ahir que tornarà a ser cap de llista, per segon cop des de les eleccions del 2011, quan la coalició va treure el millor resultat de la seva història al municipi

Els grups amb més representants a l'Ajuntament de Vidreres ja tenen clars els seus candidats a l'alcaldia. L'alcalde, Jordi Camps (CiU), va confirmar ahir que tornarà a presentar-se, després d'un temps en què ha mantingut la incògnita, malgrat que molta gent al municipi ja donaven per fet que repetiria. Camps va encapçalar la llista el 2011, any en què la formació va passar de tres a cinc regidors, pujada que va representar el millor resultat de CiU al municipi. Camps, però, no ha tingut un mandat còmode, arran del trencament del pacte de govern que mantenia amb VsT-ERC-AM, la marxa d'un regidor al grup dels no adscrits (Jordi Gómez) i els conflictes per la gestió de l'aigua.

Per part del PSC, que va ser la segona llista més votada, el cap de llista serà el regidor Francesc Jesús Becerra, que encapçalarà un grup independent de Progrés per Vidreres sota el paraigua socialista. Becerra va entrar a l'Ajuntament quan l'exalcaldessa Ruth Rosique va plegar, ara fa cinc mesos. El regidor té 34 anys i és especialista en dret laboral, administratiu i hipotecari. Becerra va entrar a formar part de la llista del PSC com a independent en les passades eleccions i era el número 5 de l'última candidatura. El número 2 serà Josep Sort (que s'incorpora per primer cop a la llista), i Joan Sureda, que actualment és regidor, ocuparà el tercer lloc d'una llista en què tots els membres són independents. El grup de Progrés per Vidreres podria intentar un apropament a VsT per formar govern en el futur, segons fonts de la formació.

Adrobau també hi és

Pel que fa a la resta de grups, Esquerra Republicana de Catalunya va presentar dissabte Eduard Adrobau com a cap de llista de Vidreres som Tots-ERC-AM. Adrobau, que prefereix posar l'accent en l'equip i no pas en la figura del candidat, és el segon cop que encapçala la candidatura. En les passades eleccions VsT va treure tres regidors, un més que en les eleccions del 2007.

D'altra banda, l'actual regidor del PP, Eduardo Torres, va anunciar fa una setmana que deixava el partit i que passaria a encapçalar una llista de VOX. Torres va explicar que no està d'acord amb les polítiques internes del PP i els casos de corrupció que han esquitxat aquest partit.

LA DATA

30.09.14
És el dia
que l'exalcaldessa socialista, Ruth Rosique, va anunciar, en el ple municipal, que plegava.

LES XIFRES

4
regidors
té actualment el grup socialista a l'Ajuntament de Vidreres.
5
regidors
va treure CiU en les eleccions del 2011, la xifra més alta en la història del partit a Vidreres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia