Política

ADAM TOMÀS

CANDIDAT D'ERC A AMPOSTA

“El millor per a Amposta és que CiU no governe”

El candidat d'ERC diu que es dedicarà exclusivament a l'alcaldia i que hi estarà vuit anys

La prioritat serà la creació de llocs de treball, en plans d'ocupació i afavorint la contractació local

OBRES
“La política de CiU es basa en la pedra. Abans de les eleccions, s'aixeca tot el poble”
INAUGURACIONS
“No governaré per inaugurar obres;
de fet em plantejo posar fi a les inauguracions”
PACTES
“Estem oberts a negociar amb els que donen suport al nostre programa electoral”

Adam Tomàs tornarà a encapçalar la llista d'ERC-EA a Amposta i espera frenar la majoria de CiU.

Creu que després de vint-i-vuit anys ha arribat el moment que CiU perdi la majoria absoluta a Amposta?
La majoria absoluta, la perdrà; la ciutadania haurà de triar entre Manel Ferré, que representarà un govern de trenta-dos anys, i la renovació política. Només estaré vuit anys d'alcalde i em dedicaré exclusivament a l'alcaldia.
Fa quatre anys també es parlava que era el moment d'un canvi a Amposta...
Sí, sembla el dia de la marmota. De tota manera crec que la sensació de cansament de la ciutadania és gran, després de molts projectes fallits i polítiques partidistes. Fa quatre anys la marca d'ERC no era com ara, mentre que la de CiU és molt dèbil, afectada per casos de corrupció.
I, si ERC no obté majoria absoluta, pactarà amb el PSC?
Estem oberts a negociar amb aquells partits que donen suport al nostre programa electoral. No tinc cap voluntat de dedicar-me professionalment a la política, vull fer el millor per a Amposta. I en aquests moments penso que el millor per a Amposta és que CiU no continue governant.
Quin balanç fa del mandat que s'esgota?
La política de CiU es basa en la pedra. No es fa res durant tres anys i mig, i els últims mesos s'aixeca tot el poble. Podem posar el cas de la residència de la gent gran, s'hauria pogut afavorir que fos construïda per empreses locals i no s'ha fet. L'Ajuntament ha de procurar que el màxim nombre de recursos retornen al poble i, això, CiU no ho està fent.
Des d'ERC heu estat crítics en la construcció de la residència de la gent gran. Per què?
És un projecte que fa anys que s'arrossega, el govern no ha signat cap compromís per incrementar-ne el nombre de places. Proposem fer la residència amb recursos propis i sense pressa. L'alcalde, però, vol inaugurar-la abans de les eleccions i, com no hi ha l'aval de més places públiques, el banc li demana un altre aval i utilitza l'hospital comarcal. Des d'ERC som defensors d'aquest projecte, però cal fer-lo de forma sensata. Volem la residència i amb places públiques.
També heu denunciat irregularitats a l'hospital comarcal.
Hi havia un informe desfavorable de secretaria i intervenció del transport adaptat de l'hospital, pel traspàs de les competències de l'hospital a una fundació privada. D'altra banda, una auditoria del 2013 posa de manifest que s'han contractat de forma irregular serveis per valor de 4,1 milions. Hem demanat que s'amplie l'auditoria i que s'estudie des del 2009; CiU hi ha estat a favor perquè no té més remei. Hem enviat tota la informació al Tribunal de Comptes i no a la fiscalia perquè no volem judicialitzar la política. I és el mateix tribunal el que ho porta a la fiscalia perquè troba indicis de delicte penal.
I com serà la llista d'ERC?
Farem una llista amb molts independents, anem en coalició amb Esquerra d'Amposta. També tenim converses amb gent de la CUP, Podem i ICV per incorporar-los a la nostra candidatura.
Com afecta la crisi a Amposta?
Amposta ha tingut l'oportunitat d'alleugerir les conseqüències de la crisi i l'ha perdut. És cert que s'estan fent coses, però no repercuteixen en la vida diària de la gent. La nostra idea és destinar els recursos del poble per al poble. No governaré per inaugurar obres, de fet em plantejo posar fi a les inauguracions.
Quina serà la prioritat si arriba a l'alcaldia?
Farem política per les persones. Obrirem l'administració a la participació ciutadana. Impulsarem polítiques socials i donarem l'oportunitat a la gent que es reincorpore a la societat. La prioritat és crear llocs de treball des de l'Ajuntament, en plans d'ocupació i afavorint la contractació d'empreses locals.

Vocació de servei

Nascut a Amposta fa 42 anys, veí del barri de l'Acollidora, on viu amb la seua dona i filla, assegura que ha decidit dedicar al seu poble els millors anys de la seua vida i que, si la ciutadania l'avala, ho farà de manera exclusiva. No vol convertir la política en la seua professió, i actualment és professor a l'institut Montsià. Milita a ERC des del 2003, partit al qual es va vincular per la seua posició contrària al PHN. Actualment és regidor a l'oposició, i també ha estat director dels serveis territorials de Benestar i Família a l'Ebre.

JUDIT FERNÀNDEZ

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia