Política

Dues llistes en competició a Cadaqués

L'alcalde, Joan Figueras, preparat per repetir per CiU, i ERC tindrà nou candidat

A Cadaqués tot indica que només es presentaran a les eleccions municipals les dues forces polítiques que actualment tenen representació al consistori: Esquerra Republicana de Catalunya (actualment a l'oposició amb tres regidors) i Convergència i Unió, ara a l'equip de govern, que lidera Joan Figueras.

L'alcalde, tot i que insisteix que a hores d'ara encara no ha estat proclamat oficialment com a candidat i que tot està pendent del que decideixi l'assemblea de la formació política, està disposat a repetir com a cap de llista de CiU. “Només poso dues condicions: la primera és poder formar un bon equip i la segona és que sigui una llista de consens”, diu Figueras. Amb tot, Figueras també avança que està “molt content” dels set regidors que actualment formen el seu govern, i la intenció és clara; “en tinc ganes i molta il·lusió, però les coses s'han de fer bé i seguint els passos que toquen”, diu.

Pel que fa a la llista d'ERC, en canvi, encara no queda clar qui l'encapçalarà. Santi Sanés, l'actual portaveu de la formació al consistori, ja avança que no repetirà com a cap de llista, però el nom del seu substitut encara no s'ha donat a conèixer. Sanés no descarta la possibilitat de participar en la futura llista “si el nou candidat i el partit ho demanen”, però té clar que no l'encapçalarà i diu que la composició del grup no està tancada. Els dos altres regidors d'ERC avui al consistori són Marina Planells Faixó i Gerard Duran Riera. En la decisió final també hi tindrà un protagonisme decisiu el cadaquesenc Joan Borrell; d'ençà aquest mes de febrer Borrell és el nou president de la federació d'ERC de l'Alt Empordà en substitució de David Pujol, i també havia estat l'alcaldable d'ERC a Cadaqués (2004-2011).

Ara, com a president comarcal, Borrell confirma que hi haurà una llista d'ERC a Cadaqués aquest 2015 i que el nom de la persona que l'encapçalarà es donarà a conèixer aviat.

No es preveu que es vulguin presentar més formacions per conquerir l'alcaldia de Cadaqués. El PSC ho va intentar el 2011 però no va aconseguir cap regidor, i el 2007 havia obtingut un representant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia