Política

Homs defensa en el diari belga ‘Le Soir' que Catalunya “mereix l'atenció de la UE”

“Res sembla aturar la voluntat” dels dirigents catalans en la seva “cursa d'obstacles” cap a la independència, escriu el principal rotatiu de Bèlgica

L'article destaca que Catalunya “mancada d'un referèndum legal” ha transformat les eleccions del 27-S “en un plebiscit”

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, defensa aquest divendres a Le Soir que la situació política de Catalunya “mereix l'atenció de la Unió Europea”. En un article de Philippe Regnier sobre la darrera sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre la llei de consultes, Homs també lamenta la “politització extrema” d'aquest òrgan judicial i diu que demostra el “deteriorament” de la qualitat democràtica a l'Estat.

El diari Le Soir remarca que “res sembla aturar la voluntat dels dirigents catalans” de seguir el camí independentista, que defineix com una “cursa d'obstacles”. “Ni tant sols la confirmació per part del TC de la il·legalitat” de la consulta, diu.

“Barcelona no es pensa quedar aquí. Aquesta negació de la democràcia, a ulls dels dirigents catalans, es denunciarà a la UE”, explica el rotatiu francòfon belga, que entrevista el conseller de la Presidència en un article il·lustrat amb una foto de grans dimensions de joves onejant estelades.

“El deteriorament de la qualitat democràtica a un estat membre de la UE, el rebuig sistemàtic al diàleg i la insistència en tractar una qüestió que és eminentment política en termes jurídics mereix l'atenció de la UE”, assenyala Francesc Homs a Le Soir.

El rotatiu belga destaca que, de fet, la nova sentència del Constitucional, “en comptes d'apagar el foc independentista, rellança de nou el debat”. “Barcelona persisteix tot i la llum vermella de Tribunal Constitucional”, diu el diari, afegint que les autoritats catalanes “volen denunciar Madrid davant de la UE per negar-los la democràcia”.

El rotatiu belga recorda que “a diferència del diàleg de sords entre Madrid i Barcelona”, el govern britànic i l'escocès “van arribar a un acord polític” per permetre el referèndum legal del passat mes de setembre. El diari indica que Catalunya “mancada d'un referèndum legal” ha transformat les eleccions del 27-S “en un plebiscit a favor o en contra de l'autodeterminació”. “I, en cas de majoria secessionista, els líders sobiranistes catalans no exclouen una declaració unilateral d'independència”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia