Política

Felip VI diu que el MWC és fruit de “l'estreta i lleial” col·laboració entre la Generalitat i l'Estat

El monarca posa Barcelona com a exemple “de la diversitat del conjunt d'Espanya” i de “l'empenta emprenedora espanyola”

Artur Mas destaca que l'èxit del Congrés de mòbils és un exemple de l'oportunitat de fer negoci a Catalunya

El rei Felip VI ha posat aquest diumenge Barcelona com a exemple de la diversitat del conjunt d'Espanya i de “l'empenta emprenedora espanyola”, durant el sopar de benvinguda al Congrés Mundial de Mòbils (MWC) que se celebra al Palau de Pedralbes de Barcelona. Al seu entendre, l'èxit de la fira és fruit “l'estreta i lleial col·laboració entre les administracions: l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat”.

El monarca espanyol presideix aquest sopar de benvinguda als participants en l'MWC al costat del president de la Generalitat, Artur Mas, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias. El Congrés arrenca oficialment aquest dilluns a Barcelona amb la participació de 2.000 expositors i la previsió de reunir més de 90.000 assistents.

En el seu discurs, Felip VI ha donat als assistents la benvinguda a Barcelona, una ciutat a la qual ha dit sentir-se molt vinculat “per la història, per vivències personals i familiars” i “pel seu pes econòmic i cultural”.

“Una ciutat on a l'esperit emprenedor de la seva gent se suma la pluralitat dels seus orígens i sensibilitats. Tot això fa de la capital de Catalunya un exemple de la diversitat del conjunt d'Espanya i un referent de la millor empenta emprenedora espanyola”, ha dit en castellà.

A continuació, aquesta vegada en català, el monarca ha subratllat que aquesta empenta emprenedora es posa en aquest Congrés Mundial de Mòbils “al servei de les tecnologies de les comunicacions i en benefici de tots i de tota la comunitat internacional”.

I tot això gràcies a “la més estreta i lleial col·laboració entre les administracions implicades -l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme- i els sectors públic i privat”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que l'èxit del congrés és un exemple de l'oportunitat de fer negoci a Catalunya, en una economia que, ha coincidit amb el ministre Manuel Soria, es recupera. Mas ha explicat als assistents al sopar inaugural que el país pretén ser model de convivència entre història, identitat, immigració, economia moderna i democràcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia