Política

Marigó publicarà una “memòria” municipal per al pròxim alcalde de Blanes

Hi exposarà com estan els temes més importants del poble perquè el nou batlle “no perdi el temps” i no es torni a caure en el pou de l'endeutament

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), està enllestint la Memòria de l'alcalde en funcions, un document que farà públic a través del web municipal i que estarà dirigit, sobretot, al nou alcalde, “sigui del color que sigui”, per exposar com estan els temes més importants del municipi i per fer “un traspàs ordenat”. Marigó, que després d'aquest mandat tanca una llarga etapa en la política municipal, va explicar que en els traspassos que ha viscut (un que va fer ell mateix a Josep Trias, de CiU, i dos cap a ell, de Trias i Ramon Ramos) va trobar a faltar que se li deixés “sobre la taula, i per anar bé de forma pública, una memòria, un document en què s'expliqués què calia arreglar i com estaven els temes”.

Marigó publicarà la memòria just després de les eleccions i no abans. “No vull que es pugui utilitzar en campanya electoral”, va argumentar. “En aquesta memòria hi haurà també apreciacions personals sobre els diners que es poden destinar a inversions, en part per mirar que no es caigui en despeses excessives que poden comportar càrregues futures inassumibles. “S'ha d'anar molt amb compte, una cosa és arreglar carrers o canviar llums i una altra és fer un centre cívic, una despesa que després ha de ser en el pressupost ordinari de cada any, i encara no estem preparats per a això”, va afegir-hi Marigó, que va recordar que aquest haurà estat un mandat especialment dur per la gran càrrega financera que tenia l'Ajuntament, i que s'ha aconseguit reduir molt (al voltant d'un 70%).

La memòria tindrà també “un enfocament de continuïtat”. “Vull publicar ben clar i per a tothom que si volen fer una inversió hauran de ser conseqüents perquè no tornem a caure en el pou negre”, hi va afegir Marigó. L'alcalde també ha demanat a tots els tècnics de l'Ajuntament, “departament per departament”, que passin “una petita memòria de com estan els temes que ells porten, de manera que quan vingui el pròxim alcalde el mateix dia que entri es trobi ja aquí un informe de com està tot i la meva memòria”. “No s'havia fet mai, i crec que ens hi hem d'acostumar, perquè, independentment de les sigles, Blanes és el poble de tots”, va concloure.

LA FRASE

Que sàpiguen que si volen fer una inversió hauran de ser conseqüents perquè no tornem a caure en el pou negre
Josep Marigó

LA XIFRA

2
mandats.
Josep Marigó ha estat alcalde de Blanes en dos períodes, del 2003 al 2007 i del 2011 fins ara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia