Política

La posició sobre el procés d'ICV provoca la marxa de Raül Romeva

La cara visible durant anys d'ICV al Parlament Europeu, Raül Romeva, deixa la militància del partit. Ell mateix va anunciar la decisió ahir al seu blog: “La convenció d'ICV ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya. El meu compàs nàutic fa temps que en marca un altre. Respecto l'actitud majoritària dins d'ICV”, hi escriu. El partit va aprovar el cap de setmana passat un full de ruta que preveu que Catalunya sigui considerat un estat confederat dins d'Espanya i no tanca la porta a la independència si aquesta és l'última sortida. Aquesta posició, tot i que avalada en la convenció de la setmana passada, ha deixat mal gust en alguns sectors de l'ala més catalanista d'ICV, que s'ha queixat sovint que la direcció no hagi pres una posició més sobiranista.

La marxa de Romeva de la militància és la primera que es produeix, però, segons ha pogut saber aquest diari, hi ha altres noms que podrien prendre decisions similars. Reclamen que s'abandoni la via del federalisme amb l'Estat i que s'aposti obertament per la marxa de Catalunya. La sensació d'aquest sector és que, amb les tesis aprovades en la convenció, han deixat de sentir-se representats. El mateix Romeva ahir ho reconeixia al seu blog. “No és tant un canvi d'embarcació com un canvi de rumb. Diguem que crec que ICV ha incorporat en el seu full de ruta algunes escales tècniques que crec que ja no calen.” I conclou que li consta que molta gent comparteix, poc més, poc menys, les seves tesis. “No m'ha estat fàcil prendre la decisió, però crec que, ateses les circumstàncies, el més coherent i honest és que doni per acabada la meva militància a ICV.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia