Política

Forcadell: “Que es vegi que el 24-M votem independència”

La presidenta de l'ANC reclama que les municipals serveixin per constituir com més ajuntaments sobiranistes millor

Participarà en l'acte central de suport al jutge Santiago Vidal que es fa a Girona

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va insistir ahir en una entrevista a El Punt Avui en la necessitat que les eleccions del 24 de maig serveixin per demostrar que els catalans, quan podem votar, “votem majoritàriament independència”. Això significarà, segons ella, una garantia que el procés sobiranista català va endavant. La condició perquè això passi és “que es constitueixin com més ajuntaments independentistes millor”. Amb consistoris que donin suport al procés, segons ella, es poden encarar d'una manera més clara les eleccions del 27 de setembre. D'aquí, les peticions que va acordar aquest cap de setmana l'ANC cap als nous ajuntaments, en el sentit que els nous consistoris s'impliquin en el 27-S, que els alcaldes treballin per al procés i que formin part de l'AMI.

Tot plegat perquè a partir del 28 de setembre, creu, començarà el procés constituent català, que ha de liderar el Parlament de Catalunya comptant amb la participació de la societat civil. Justament per això, va assegurar que encara que es renovi el secretariat de l'entitat i ella i altres membres no en formin part, l'ANC continuarà fiscalitzant i col·laborant en la formalització de les estructures d'estat.

Forcadell també va voler expressar el seu suport al jutge Santiago Vidal, inhabilitat durant tres anys per haver redactat una proposta de constitució catalana en el seu temps lliure. Va avançar que diumenge serà en l'acte central de suport que es farà a l'Auditori de Girona. Però, en aquest sentit, Forcadell va voler insistir que no només es tracta de donar suport a Vidal, sinó a la llibertat d'expressió i d'opinió. “Una persona, en les seves hores lliures, ha de poder fer el que vulgui”, va concloure.

La presidenta de l'ANC va incidir, també, en la necessitat de sumar forces com ara Avancem, MES, SI, Reagrupament i sectors de Podem i ICV.

LES FRASES DE FORCADELL

Els últims temps, els catalans hem recuperat la sobirania i ens hem adonat de la força que tenim com a poble
No seria coherent que féssim allò que hem criticat dels partits. Aquest és un projecte col·lectiu i ningú és imprescindible
Ara ens hem de centrar en per què és important la independència i arribar a tots aquells sectors on fins ara no hem arribat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia