Política

Duran i Lleida creu que el jutge Vidal i el Diplocat fan “un gran mal” als que volen la independència

El president del comitè de govern d'UDC considera que “no es tracta d'apostar o no per la independència, sinó de fer les coses bé”

El també portaveu de CiU al Congrés subratlla que no li agrada que un jutge redacti una Constitució, igual que no li agradaria que ho fes un jutge espanyol

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que el jutge Santiago Vidal i el Diplocat fan un “gran mal” als que desitgen la independència i “volen una reconeixement internacional de les aspiracions d'una part de Catalunya”. Si més no, així ho ha apuntat en un apunt al seu bloc , on diu que ha discrepat “des del primer dia” del Diplocat. Sobre el magistrat, ha lamentat la seva “manca de respecte a l'imparcialitat d'un jutge”, ja que “s'ha passat anys de tertulià emetent criteris polítics i ara fent un projecte de Constitució”. “Aquí no es tracta d'apostar o no per la independència, sinó de fer les coses bé, sobretot si s'aspira a la secreció i creació d'un estat independent. I pitjor no es pot fer”, ha escrit.

A més, Duran reprodueix un article crític amb Vidal del catedràtic de Dret Constitucional de la UAB Enric Fossas augurant que “l'abrasaran a la xarxa” per fer-ho. “Però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por a dir-ho paralitza”, ha afegit.

El líder d'UDC ha dit que respecta les adhesions al magistrat, però que “cadascú pot pensar el que vulgui i dir-ho”, igual que ell mateix. El també portaveu de CiU al Congrés ha insistit que no li agrada que un jutge redacti una Constitució, igual que no li agradaria que ho fes un jutge espanyol. “I sento la necessitat de dir-ho”, ha reiterat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.