Política

Almenys sis partits aspiren a governar a Lloret de Mar

Quatre candidats, els del Millor, ERC, ICV-EUiA i el PP, repeteixen

ERC i Avancem presenten una candidatura conjunta, amb Orobitg com a cap de llista i Joan Bernat de número dos

De moment Lloret de Mar té sis candidats que aspiren a governar el municipi en els propers quatre anys, dels quals quatre repeteixen. El principal partit en el govern, CiU (ha governat amb ERC, que té un regidor), aspira a millorar els resultats de les eleccions del 2011 amb Jaume Dulsat, que es presenta per primer cop.

El 2011 CiU va treure set regidors, tan sols un menys que el que va ser la gran sorpresa de les eleccions, el Moviment Independent de Lloret de Mar (Millor). El cap de llista del Millor i fundador del grup, Marc Fuertes, repeteix, però amb un equip renovat, atès que els cinc regidors amb qui compartia grup a l'Ajuntament van deixar el Millor i van passar al grup dels no adscrits.

El PSC va ser el primer partit que va avançar qui seria el candidat, el mes d'abril de l'any passat. Antonio Lorente substitueix Joan Bernat, que arran de les desavinences entre el grup municipal i l'agrupació local encapçala la llista d'Avancem, que forma coalició amb ERC. El grup republicà va arribar a un acord amb els exregidors socialistes, actualment no adscrits, i Jordi Orobitg repeteix com a candidat a l'alcaldia per part d'ERC, seguit de Joan Bernat.

El PP confirma Martínez

El Partit Popular, que té dos regidors a l'Ajuntament de Lloret, també ha confirmat que Enric Martínez continuarà encapçalant la llista, mentre que per part d'ICV-EUiA, que té un regidor, Javier Rodríguez Pacios també tornarà a ser el candidat.

Pel que fa a Lloret Unida, el grup que va crear l'atleta Josep Lluís Blanco, el més probable és que no es presenti com a grup independent a les eleccions. Segons va explicar, Blanco té intenció d'entrevistar-se amb els candidats de les altres formacions i donaria suport al que encaixi millor amb un projecte esportiu molt ambiciós que afirma que té pensat per a Lloret de Mar. Blanco ha preparat, a més, una enquesta perquè els veïns del municipi exposin la seva opinió sobre diferents temes.

Alguna incògnita

D'altra banda, Podem presenta avui mateix el seu secretari general, Paulino Gracia, i el seu consell ciutadà. El grup està buscant la manera de poder presentar-se a les eleccions, però encara no se sap si ho faran.

LES XIFRES

7
regidors
va treure CiU en les passades eleccions municipals, xifra que Dulsat aspira a augmentar.
9
regidors
no adscrits hi ha actualment a l'Ajuntament de Lloret, que provenen del PSC i el Millor.

LA FRASE

El que és més probable és que Lloret Unida doni suport a un dels candidats que hi ha
Josep Lluís Blanco
atleta i responsable de lloret Unida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia