Política

L'ANC, Òmnium i desenes d'entitats, amb Vidal a Girona

El sobiranisme se cita en l'acte que es farà diumenge a l'Auditori

Avui, últim dia per enviar adhesions al jutge

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural assistiran a l'acte de suport al jutge Santiago Vidal que El Punt Avui i La Fundació Llibreria Les Voltes estan preparant per aquest diumenge a Girona. Les dues entitats, representades en la jornada per les seves presidentes Carme Forcadell i Muriel Casals, encapçalen una nodrida llista integrada per centenars d'associacions i plataformes de tots els àmbits de la societat civil. La llista d'adhesions a l'acte ha crescut en els últims dies a un ritme gairebé exponencial, la qual cosa fa preveure que l'homenatge s'acabarà convertint en una jornada d'exaltació del catalanisme i de defensa del dret a decidir de tots els pobles.

L'acte de suport al magistrat, suspès durant tres anys de les seves funcions per haver participat en la redacció d'una proposta de constitució d'un eventual estat català, es farà a l'Auditori de Girona i començarà a les dotze del migdia. És obert a tothom que vulgui expressar la seva solidaritat a Santiago Vidal, que aquesta mateixa setmana ha confirmat que hi assistirà.
A hores d'ara s'estan ul-
timant alguns detalls
de l'esdeveniment, dels quals s'informarà en l'edició de demà del rotatiu.

Les adhesions, fins avui

Precisament avui s'acaba el termini per a la tramesa d'adhesions al magistrat. A partir del moment que es va conèixer la decisió adoptada pel ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), El Punt Avui i els responsables
de la Fundació Llibreria Les Voltes van obrir les
seves respectives webs –www.elpuntavui.cat i www.unanovaconstitucio.cat– perquè tothom que ho volgués pogués adreçar missatges al jutge. Ahir, només la web del diari ja acumulava més de mil missatges. Tots els que es rebin fins demà seran lliurats al magistrat durant l'acte de suport d'aquest diumenge.

Santiago Vidal va optar ahir per la ironia a l'hora de respondre la severa crítica que li va dirigir dimarts Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d'Unió va acusar el magistrat d'haver perdut el respecte al principi d'imparcialitat que han de tenir els jutges i d'haver fet “un gran mal” als que desitgen la independència de Catalunya. El magistrat va aprofitar la seva intervenció al programa Divendres de TV3 per recordar que ell va formar part dels tribunals que va jutjar els casos Turisme i Treball, que van posar Unió en el punt de mira de l'opinió pública.

LA DATA

08.03.15
Tindrà lloc
l'acte de suport al jutge Santiago Vidal. Es farà a partir de les dotze a l'Auditori de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia