Política

Lloret aprova els canvis de les ordenances per adaptar-se a la sentència

El gremi d'hotelers va presentar un contenciós perquè en diferents punts al·legaven indefensió, i ara estudiarà el nou text aprovat per decidir què fa

El ple de Lloret va aprovar ahir la modificació de tres articles de les ordenances de civisme (39.3, 54.7 i 63.3) per adaptar-los a la sentència del contenciós que va interposar el gremi d'hotelers del municipi. L'aprovació es va fer amb l'únic vot en contra de Marc Fuertes (Millor) i l'abstenció de Javier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA). Pacios va proposar una esmena (que no va tenir cap suport) per endurir les condicions que han de complir els hotelers. El text modificat que es portava al ple estableix que els hoteleres hauran d'informar de les ordenances de civisme els clients, i que el conserge haurà de vetllar pel seu compliment i en cas de necessitat avisar la policia. L'esmena del regidor d'ICV-EUiA pretenia que els hotelers tinguessin un conserge per cada 200 clients.

Normativa genèrica

El regidor de Seguretat Ciutadana i Ordre Públic, Jordi Martínez (CiU), va dir que s'ha arribat a un acord amb el gremi, i que de fet ja hi ha hotels que informen els clients de les ordenances. També va dir que no es pot aplicar la ràtio d'un vigilant per cada 200 clients, perquè en alguns establiments (com ara els que tenen clients de la tercera edat) seria “incoherent”. “Potser hauríem d'atacar els hotels que ho fan malament, que ja sabem quins són, però no podem fer normativa contra un hotel, tot i que de vegades ho desitjaria, i ens veiem amb l'obligació d'adoptar normes generals”, va argumentar. Òscar Portela (no adscrit) va demanar que els clients hagin de signar el fullet de les ordenances que se'ls entrega perquè si no ni se'l llegiran i serà “paper mullat”.

El ple també va aprovar desestimar les al·legacions presentades per la constructora de la piscina i reclamar-li 974.155 euros en penalitats de demora i altres conceptes. El punt va donar lloc a un tens intercanvi de paraules entre Marc Fuertes (que va tornar a apuntar a les responsabilitats polítiques del sobrecost) i Josep Valls (CiU), en què l'exportaveu del grup de CiU va anunciar que “potser” serà ell “qui anirà a la fiscalia”. “Vostè sí que hi entén, de sobres, vostè sí que m'ha volgut subornar amb caixes de cava”, li va etzibar.

Els hotelers han de decidir si accepten el text

El president del gremi d'hotelers de Lloret, Enric Dotras, va dir ahir que portarà el text aprovat a la junta del gremi i els serveis jurídics “i es decidirà si va al jutjat o s'accepta”. Marc Fuertes va donar per fet ahir que els responsables del gremi presentaran un altre recurs, però Dotras va dir que encara no saben què faran. Si l'esmena d'ICV-EUiA hagués prosperat, però, segur que el gremi hauria presentat un recurs, segons va admetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia