Política

Manuel Reyes

Alcalde i candidat del PP a Castelldefels

“Faran el que sigui perquè no governi el PP”

Reyes creu que els partits de l'oposició s'han aliat per evitar que el PP revalidi l'alcaldia

El popular defensa la gestió que han fet per abaixar el deute municipal i reduir impostos

REDUIR EL DEUTE
“Hem fet un esforç important per ordenar l'Ajuntament i reduir el deute municipal”
CONTRA EL PP
“PSC i ICV-EUiA han estat una pinya tot el mandat. Ja s'albira un pacte perquè no governi el PP”
MENYS IMPOSTOS
“Aspirem a seguir abaixant els impostos i trobar fórmules per gastar en bons projectes”

Manuel Reyes intentarà revalidar l'alcaldia que el PP va arrabassar al PSC, que va governar Castelldefels durant 32 anys. El mandat, però, ha estat convuls per la minoria en què ha quedat l'equip de govern –el PP, AVVIC, Unió i un trànsfuga de CDC– després que CDC marxés a l'oposició.

Ha estat un mandat complicat.
Ha estat un mandat interessant que ha coincidit amb una situació complicada en l'àmbit general per la crisi que pateixen les famílies i els ajuntaments. Hem fet a Castelldefels un esforç important per ordenar l'Ajuntament, per reduir el deute municipal, com hem fet. Hem aconseguit abaixar impostos i hem iniciat nous serveis i noves obres. Ha estat tot un repte i s'està veient la llum al final del camí malgrat haver patit molt.
Però ha estat difícil aprovar moltes coses per la minoria en què ha quedat l'equip de govern després dels canvis a CDC.
Aquest govern ha fet moltes coses malgrat CDC. Vam començar el mandat en minoria perquè CiU no va donar suport a la investidura, ja que tot i ser la tercera força demanava l'alcaldia. Al cap de tres mesos es va incorporar al govern i, a partir d'aquí, les dificultats internes que ha tingut CiU a Castelldefels han fet que hàgim viscut situacions difícils. L'octubre del 2013 vaig sentir per la ràdio que CDC havia trencat el pacte de govern amb nosaltres.
A la ràdio?
Sí, sorprenentment no m'ho van comunicar. El van trencar pel 9-N, per un motiu aliè a Castelldefels. I ho va decidir CDC sense parlar-ho amb el PP, però tampoc amb Unió. I això genera un altre trencament. Dels tres regidors de CiU només se'n va a l'oposició el futur cap de llista. D'altra banda, tenim el PSC i ICV-EUiA, que han estat una pinya contra el govern durant tot el mandat. Ja s'albira el pacte del PSC, ICV i CDC. Faran el que sigui perquè no governi el PP. Però jo crec que el ciutadà serà sensat i podrà comparar el que han estat aquests quatre anys amb el que van fer els altres durant 32 anys.
I què han fet vostès?
El primer, no gastar el que no teníem. Hem abaixat el deute, del 80% al 68%, mantenint els serveis i posant-ne en marxa d'altres que s'havien començat en mandats anteriors, com ara la quarta escola bressol i la biblioteca. Hem demostrat que es pot gestionar d'una altra manera. Comparem pressupostos i aconseguim preus millors, i amb empreses locals. Aquí hi havia una tendència a treballar amb el de sempre, i no era de la ciutat.
Però, en el cas de la neteja viària, que ara presta una empresa local, ha guanyat el concurs Cespa, filial de Ferrovial multada per Competència. L'adjudicació està ara aturada per l'oposició.
Hem fet una contracta per dissenyar el millor servei per a la ciutat. Es fa un projecte amb la Diputació i un plec de condicions que aprova el ple, amb CiU encara en el govern. Enmig del procés CDC passa a l'oposició i vota en contra de la proposta de la mesa de contractació. Passa el temps, segueix la mateixa empresa i el servei empitjora perquè les màquines van perdent qualitat i els contenidors ja tenen deu anys. Això ho podrem resoldre si governem el mandat següent.
Quines propostes faran?
Intentarem que, en el programa electoral, hi participi com més gent millor. Les grans línies, les tenim clares. Hem de gestionar, no gastar el que no toca i fer inversions raonables i pràctiques. Hem de seguir abaixant impostos.
Quant els heu abaixat?
S'han abaixat diferents impostos, no tots igual. El de construccions, instal·lacions i obres l'hem reduït un 40%. També el de circulació, un 40% al tram dels que menys contaminen. A l'IBI hem posat el coeficient en el mínim legal permès. Això ha afavorit un estalvi general de 900.000 euros, cosa que no vol dir que l'abaixi a tothom. Aspirem a seguir abaixant impostos i trobar fórmules perquè els veïns paguin menys i es gasti en bons projectes. Per exemple, construir el quart institut.

Amant de la platja i l'esport

Rosa M. Bravo

Manuel Reyes, a qui tothom coneix com Manu, va néixer a Barcelona el 1976 i viu a Castelldefels des de fa més de deu anys. Té titulacions en dret, economia i enginyeria tècnica en telecomunicació, una formació que ha complementat amb un màster en assessoria fiscal i direcció tributària, i una experiència laboral com a responsable de projectes en un grup industrial. Té una filla i és un amant de la platja de la ciutat, on se'l veu sovint corrent i amb la bicicleta. És cinturó blau de judo i ha jugat a futbol al CF Badalona i a la UE Gramenet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia