Política

El repte de no tenir una llista d'oposició

Sant pere pescador · L'alcalde, Jordi Martí (ERC), sense oposició, no té clar si repetirà, però admet que hi ha reptes pendents al municipi

Sigui qui sigui el nou alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí –l'alcalde actual– defensa el balanç del seu equip en els dos últims mandats i la transformació del poble que, segons ell, s'ha aconseguit. Amb tot, Martí també admet que en certs aspectes “ha faltat temps” per a alguns projectes i que hi ha una sèrie de temes que s'hauran de resoldre en el mandat que ve. Entre aquests temes pendents, Martí esmenta la inexistència d'un magatzem municipal; “és una mancança”, diu l'alcalde. Sant Pere Pescador també haurà d'afrontar la qüestió de l'accés i l'aparcament a la zona de les platges o d'una nova variant del poble (que també implicaria la construcció d'un nou pont). Desencallar l'ús i les activitats que es puguin fer a la desembocadura del Fluvià és un altre repte pendent per al municipi; aquesta qüestió ha estat particularment conflictiva durant l'últim mandat entre l'Ajuntament i el promotor, que vol fer valer els seus drets en aquest espai i hi va iniciar l'estiu passat les primeres activitats.

En l'estat actual, però, no hi ha sobre la taula propostes alternatives a la línia d'actuacions que ha anat desenvolupant l'actual equip de govern. Els candidats o possibles candidats mantenen la incògnita fins a l'últim moment. Jordi Martí (ERC) tanca un mandat sense oposició ja que el 2011 la llista que va encapçalar (Independents per Sant Pere-AM) no va tenir contrincants i aquesta candidatura ha governat els últims quatre anys en solitari, amb tots els onze escons del consistori. “No és normal ni desitjable des d'un punt de vista democràtic que es repeteixi aquesta situació d'absència d'oposició en el ple, però no estic al cas de les altres possibles candidatures”, diu Martí. Sí que hi ha d'haver alguna llista d'oposició a Sant Pere Pescador, tot indica que seria a càrrec de CiU, però no s'acaba de concretar. Fonts de CDC confirmen, malgrat tot, la voluntat de presentar una candidatura en aquest municipi, i, tot i que admeten que és una situació complicada, asseguren que “se seguirà treballant fins a l'últim minut” per poder ser presents en els comicis.

La paradoxa, però, és que Jordi Martí, malgrat aquesta relativa tranquil·litat i l'absència –per ara– d'oposants, tampoc no acaba de confirmar si aspirarà a un nou mandat. Encara que ERC dóna pràcticament per fet que l'alcalde serà candidat a la reelecció, l'interessat ho nega i fins i tot assenyala que hi ha més arguments que el portarien a no repetir que no pas a continuar. “Estem pendents de reunions ampliades amb ERC, Independents per Sant Pere, veïns, i prendrem una decisió en les properes setmanes; el lider és el de menys, les persones no són imprescindibles i es pot perfectament concebre un canvi de lideratge amb tranquil·litat”, diu l'alcalde. Martí hi afegeix que el desgast acumulat i la coherència (quan va arribar a l'alcaldia el 2007 va dir que només faria dos mandats) el decantarien ara mateix a deixar pas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia