Política

Rellançar el turisme a Blanes, prioritari per a CiU

Pel candidat a l'alcaldia, Joaquim Torrecillas, la promoció turística ha estat la gran oblidada en l'últim mandat

Vol que es faci un alberg a la Ciutat Esportiva i un conveni pel camí de ronda

El candidat a l'alcaldia de Blanes per CiU, Joaquim Torrecillas, va avançar ahir algunes de les línies del seu programa electoral, que encara està elaborant. La principal prioritat està relacionada amb el turisme, i va avançar que el seu equip treballa en diverses propostes que contribueixin a desestacionalitzar el turisme. Una d'elles implica treure més rendiment de la Ciutat Esportiva construint-hi un alberg, que de fet ja estava previst en el projecte inicial però mai no es va fer. Torrecillas va recordar els problemes que han tingut per allotjar equips d'hoquei recentment, i que es va haver d'obrir un hotel “expressament”. “Seria com la residència del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, que pràcticament és plena tot l'any”, va dir. L'altra proposta està relacionada amb portar algun tipus d'ensenyament que faci que a la ciutat hi hagi estudiants tot l'any “més enllà de primària i secundària”.

Continuant amb les propostes turístiques, es va marcar com a prioritat fer un conveni amb el Ministeri d'Agricultura per fer el camí de ronda des de la cala de Sant Francesc fins a Santa Cristina –“aprofitant que tenim el cànon del bar de Sant Francesc, que s'ha d'invertir en aquesta zona”–. Aquest conveni seria semblant al que s'ha fet a Platja d'Aro, segons el qual l'Ajuntament ha avançat diners per fer l'obra amb el compromís que el Ministeri els anirà retornant. “La idea seria poder-ho tenir abans de l'estiu del 2016”, va explicar.

La gestió turística va ser la principal crítica que va fer Torrecillas a la gestió de Josep Marigó (PSC) com a alcalde durant aquest mandat. “Em mereix el més absolut respecte com a alcalde que ha estat durant vuit anys, però en turisme hem perdut 4 anys. Jaume Dulsat va ser gerent de Turisme durant sis mesos, va plegar i hi van posar un càrrec de confiança que en 3 anys no va fer cap projecte, i ara han reaccionat a última hora nomenant un nou càrrec de confiança. Si no som capaços de fer un pla director de turisme que impliqui tots els agents del poble, no estem fent bé les coses”, va argumentar.

Sis àrees enjardinades

Torrecillas també es proposa crear sis àrees enjardinades en diferents punts del municipi “que anunciïn que a Blanes tenim un jardí botànic”. El candidat de CiU va lamentar: “En aquest mandat hem perdut un gran jardí que teníem al passeig amb l'obra del club de vela. Era un jardí ideat pel dissenyador del jardí botànic, i ara hi ha sis o vuit jardineres però no el mateix, tenim un jardí botànic únic a Europa, i volem que el que entra a Blanes s'adoni que tenim un actiu importantíssim en l'aspecte turístic.”

Pel que fa a la llista, Torrecillas, a qui va acompanyar David Escobedo, de l'executiva local de CDC, va dir que encara és aviat perquè hi estan treballant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia