Política

Puig: “Si aquesta crisi l'hagués gestionat la CUP, Panrico estaria tancada”

El conseller defensa que la “intervenció decidida” del govern ha salvat molts llocs de treball

El titular d'Empresa i Ocupació ha recordat que els “ajustos” estaven previstos al pla industrial des de fa un any i mig

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha replicat aquest dilluns les acusacions de la CUP de no aturar la “sagnia” d'acomiadaments a Panrico. “Si aquesta crisi l'hagués gestionat la CUP, Panrico estaria tancada”, ha sentenciat el conseller en unes declaracions als mitjans de comunicació després de presentar el programa d'assessorament a autònoms ‘Consolida't' . “Reafirmo el compromís del govern en salvar Panrico. És una empresa que ha patit greus dificultats, que va arribar a estar en un moment de col·lapse financer absolut, amb centenars de milions d'euros de deute. Gràcies a la intervenció decidida del govern s'han salvat molts llocs de treball”, ha defensat el conseller d'Empresa.

El conseller Puig ha replicat així a les declaracions de la diputada de la CUP, Isabel Vallet, que va acusar l'executiu català de plegar-se als interessos empresarials en lloc d'evitar “una sagnia que no s'atura”. En una roda de premsa dimecres 11 de març, juntament amb el comitè d'empresa de Panrico, Vallet va denunciar que “una situació de frau, en què un conseller es posa al costat d'una empresa que abusa dels seus treballadors”.

Davant d'això, el titular d'Empresa i Ocupació ha recordat que els “ajustos” que ha anunciat Panrico estaven previstos al pla industrial des de fa un any i mig. “Continuarem ajudant a salvar una empresa important a Catalunya. Només puc dir que la CUP té tot el dret a posicionar-se, però com a membre del govern de CiU he de dir que si aquesta crisi l'hagués gestionat la CUP, Panrico estaria tancada”, ha sentenciat.

El conseller Puig ha reconegut que el pla industrial aplicat a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental) ha tingut “per descomptat, repercussió en sacrificis laborals, financers i per part dels proveïdors, però Panrico torna a treballar després de la vaga més llarga de la història laboral de Catalunya”.

“Estem seguint el pla industrial i parlant amb la direcció i el comitè d'empresa, vetllant per la recuperació econòmica de Panrico, el manteniment del màxim nombre de llocs de treball, la qualitat laboral -malgrat els sacrificis que s'han de fer- i la solvència de l'empresa per garantir que la companyia guanyi diners, pugui retornar els préstecs i contracti més gent de cara al futur”, ha conclòs el conseller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia