Política

ERC i MES oficialitzen la coalició per unir-se a Girona

Els republicans i Moviment d'Esquerres escenifiquen l'acord per a una candidatura que liderarà Maria Mercè Roca

El número 2 serà per a un independent i el 3, per a un militant de la nova formació

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Moviment d'Esquerres (MES) van oficialitzar ahir l'acord per presentar-se amb coalició a les eleccions municipals del maig a la ciutat de Girona. La cap de llista d'aquesta unió de forces serà Maria Mercè Roca, que els republicans fa mesos havien escollit com a alcaldable, i que va argumentar la unió “per la vocació d'obertura i de suma d'ERC per fer-nos més grans i més forts, perquè entenem que és temps de sumar i multiplicar”. L'alcaldable té clar que la coalició neix amb l'objectiu “d'aconseguir l'hegemonia de les forces progressistes”. La republicana tampoc va dubtar a afirmar que la voluntat de les dues forces “és fer una llista guanyadora i de govern per als pròxims anys”. En els pròxims dies està previst que es faci pública la llista que s'està acabant de tancar, per bé que sí que es va avançar que el número 2 serà un independent, mentre que el primer militant de MES apareixerà en el número 3 de la candidatura. També es va avançar que per voluntat de les dues forces es preveu que, entre els 25 noms de la llista, hi figurin força noms d'independents.

Per la seva banda, la líder més visible de MES a Girona, Pia Bosch, considera: “L'acord ha estat possible perquè hem vist que compartim unes idees al voltant dels projectes de ciutat i per al futur de Girona.” Per això, ja es va anticipar que les polítiques socials, l'ocupació i àmbits com ara l'educació i la cultura seran eixos bàsics del programa electoral que duran les dues formacions. D'altra banda, Martí Terés (ERC) va agrair: “Els contactes han estat més converses que negociacions i hem posat a davant pensar en la ciutat i els valors que compartim, i no sempre tenen aquest caire”, amb una referència velada a la negociació amb Avancem, que al final no va fructificar i ha acabat tancant un acord amb CiU. En una línia semblant es va manifestar Xavier Amores (MES), que va afegir que el projecte “és nou però beu de l'experiència acumulada aquests anys i ganes de continuar treballant”. Les assembles de les dues forces van validar dimarts al vespre la coalició a l'àmbit de la ciutat de Girona.

Pia Bosch anuncia que no anirà a la candidatura

La cap de llista del PSC per Girona el 2011 i actual membre de l'executiva nacional de MES, Pia Bosch, va aprofitar la roda de premsa de presentació per a la coalició per anunciar que no formarà part de la candidatura. L'actual regidora a Girona, ara en el grup no adscrit després d'abandonar el PSC, es va mostrar satisfeta “amb els 12 anys” que ha treballat “per la ciutat des de diversos àmbits” i en etapes diferents. A més, va defensar l'actuació d'aquests últims quatre anys: “Hem actuat amb coherència i garantint la fidelitat al contracte que van subscriure amb els votants ara fa quatre anys.” Sobre la pregunta de si l'objectiu de Bosch són les eleccions al Parlament, la regidora va afirmar: “No m'he postulat en cap cas perquè el meu compromís és amb un projecte col·lectiu.” Això sí, van deixar clar que l'acord amb ERC és “estricament municipal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia